Petnica, Istraživačka stanica Petnica, Istraživački centar Petnica, zgrada
Foto: Shutterstock

Osnovno javno tužilaštvo u Valjevu pokrenulo je predistražne radnje povodom seksualnog nasilja u Istraživačkoj stanici Petnica, a za koje se saznalo nakon što su žrtve za "Vreme" ispričale šta su sve doživele. Kako saznajemo, tužilaštvo je reagovalo nakon teksta i naložilo policiji da prikupi neophodne informacije i saslušana sva lica koja bi pomogla u rasvetljavaju ovog slučaja.

O seksualnom zlostavljanju u Petnici javnost je saznala pošto su polaznice u razgovoru za nedeljnik „Vreme“ detaljno ispričale kroz šta su prošle, a veliki deo njih u to vreme je bio maloletan. Napasnike, koga žrtve oslovljavaju sa S., terao je devojčice da se skidaju i fotografisao ih gole.

Pročitajte još:

Kako Nova.rs saznaje, tužilaštvo je otvorilo predistragu.

„Tužilaštvo nije bilo obavešteno o ovom slučaju. Juče smo saznali nakon što je objavljen tekst i tada formirali predmet. U konsultaciji sa Višim javnim tužiocem u Valjevu Draganom Marković naložili smo predistražne radnje. Kontaktirali smo inspektore i obavestili koje radnje da preduzmu i od koga da uzmu izjave“, kaže za Nova.rs Osnovni javni tužilac u Valjevu Vladimir Davidović.

Podsetimo, kako je nedeljnik „Vreme“ objavio, sa nasilnikom S. je sporazumno raskinut radni odnos 2017. godine. Ipak, iako zvanično, od 2017. nema nikakve veze sa Istraživačkom stanicom Petnica, mejl prepiske u koje je „Vreme“ imalo uvid pokazuju da je aktivno učestvovao u izradi „Petničkih svezaka“.

Kako se dalje navodi, pretpostavlja se da ima više od 20 žrtava.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar