Žrtva napada Kristina Kaplanović Foto: Privatna arhiva

Suđenje Milošu Srebriću zvanom Flekica, koji se tereti za ubistvo radnice "NIS Petrol" pumpe Kristine Kaplanović (19), odloženo je danas u Višem sudu u Beogradu zbog nedolaska veštaka, a odbrana optuženog tvrdi da njihovom branjeniku neko smešta ceo slučaj, jer na snimcima nadzornih kamera nedostaje ključnih pet minuta!

Suđenje Milošu Srebriću zvanom Flekica, koji se tereti za ubistvo radnice „NIS Petrol“ pumpe Kristine Kaplanović (19), odloženo je danas u Višem sudu u Beogradu zbog nedolaska veštaka, ipak odbrana optuženog tvrdi da njihovom branjeniku neko smešta ceo slučaj!

Srebrićevi advokati zatražili su od suda da im se dostavi odgovor policije o tome zašto na spornim snimcima sa nadzornih kamera pumpe u Velikom Mokrom Lugu, na kojoj se dogodio zločin, nedostaje pet minuta i to baš u najkritičnijem trenutku kada je Kristina ubijena. 

– Dobili smo samo odgovor NIS u kojem se navodi da su kamere na pumpi baždarene da rade tako što snimaju samo na pokret, što se apsolutno kosi sa oninm što smo gledali na prethodnom pretresu. Tada sam konstatovao da se na snimcima vidi da kamera snima i u trenucima kada se niko ne kreće, što se vidi po brojčaniku koji konstantno radi. Ovo objašnjenje koje smo dobili samo potrepljuje sumnju da neko pokušava da nešto zataška u slučaju, jer je očigledno bilo nekih intervencija na snimcima – rekao je posle suđenja za naš portal advokat odbrane Jugoslav Tintor.

Na spornim snimcima koji su pregledani na prošlom pretresu fale delovi u momentu samog zločina, odnosno nedostajev pet najbitnijih minuta. Takođe, pojedinih video zapisa uopšte ni nema, pa su tako na suđenju prikazani snimci sa kamera od broja četiri do 12. 

Inače, na današnjem pretresu nije se pojavio ni zastupnik porodice oštećene Kristine, kao ni svedok Bosiljka Mihajlović, inače baba nevenčane supruge optuženog Srebrića, a kod koje je par živeo u periodu oko zločina. 

Sem toga, doneta je naredba i o antropološkom veštačenju, kako bi se utvrdilo da li Srebrić odgovara izgledu osobe koju su kamere usnimile samo otpozadi, kako nakon zločina beži sa pumpe. 

Podsetimo, pljačka pumpe tokom koje je ubijena Kristina dogodila se 25. maja 2017. u Velikom Mokrom Lugu. Kobne večeri napadač je upao na pumpu i od radnika, među kojima je bila i Kaplanovićeva, zatražio pazar iz kase u kojoj je bilo 10.000 dinara. U jednom trenutku došlo je do koškanja, kada je pištolj koji je napadač držao u ruci opalio i nesrećnu devojku smrtno ranio. Kaplanovićeva je od posledica ranjavanja preminula nekoliko dana kasnije u bolnici.

Inače, Više javno tužilaštvo nedavno je pokrenulo istragu i protiv Stefana Rokvića, sina biznismena Danijela Rokvića (53) koji je oženjen pevačicom Dijanom Janković (31), zbog sumnje da je učestvovao u zločinu.


Radila da plati studije 

Inače, ubijene studentinja se na pomenutoj pumpi zaposlila šest meseci pre zločina, kako bi uspela da plati školovanje.