Foot:privatna arhiva

Emitovanjem video zapisa iz kafane u kojoj se Miodrag Perić (39) iz Šainovca provodio neposredno pre nesreće koja je života koštala njegovog komšiju Željka Ristića (19), danas je pred Višim sudom u Nišu nastavljeno suđenje za teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja za koje se Perić tereti.

Snimak je prikazan na predlog Perićevog advokata Milana Petrovića, a u cilju dokazivanja da njegov klijent nije bio u stanju da upravlja vozilom u trenutku nesreće zbog ekstremnog pijanstva.

Pročitajte još:

„Ovaj snimak je dugo vremena bio u predmetu a nikada nije predložen kao dokaz. Odbrana je insistirala da se snimak prikaže da bi se dokazalo ono što je moj klijent sve vreme tvrdio. Na tom snimku se vidi da se okrivljeni ponaša onako kako je naveo u svojoj odbrani, da je konzumirao ogromnu količinu alkohola. Imajući u vidu i nalaz veštaka medicinske struke da u takvom stanju nikako nije mogao da upravlja vozilom, očekujem da će se na narednom pretresu kada budu saslušani veštak mašinske struke i stručnjak za DNK tragove doći do prave istine. Očekujem da će se utvrditi ko je zaista vozio, posebno nakon što veštak medicinske struke objasni čiji su DNK tragovi većinski na mestima na kojima bi vozač morao da ih ostavi“, kazao je Petrović.

Na snimku koji je prikazan u sudnici zaista se vidi da Perić sa svojim prijateljima pije, da bira flašu viskija koju je navodno popio na eks, da se svlači majicu i igra. Sve se to dešava dva sata pre kritičnog događaja ali se na snimku ne vidi da je, kako Perić tvrdi, bio toliko pijan da je pao pod sto.

Perić se tereti za teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja u sticaju sa krivičnim delom nepružanja pomoći licu povređenom u saobraćajnoj nezgodi jer je 28. decembra 2020. godine izazvao udes u kojem je poginuo devetnaestogodišnjak. Kako je navelo tužilaštvo, on je vozio sa 2.27 promila alkohola u krvi, brzinom od 70 km/h na delu puta gde je ograničenje 50, usled čega je vozilom prešao u suprotnu traku i udario pešaka koji se kretao desnom stranom.

Nesrećni mladić je je zadobio teške povrede glave i vrata, kičmene moždine, grudnog koša, oba plućna krila i ekstremiteta usled kojih je preminuo na licu mesta. Perić, inače vozač doljevačke Hitne pomoći, se zatim svojim vozilom udaljio sa mesta nesreće, a pronađen je na Klinici za toksikologiju UKC Niš gde mu je pružana pomoć zbog teškog pijanstva. Optuženi je tokom sudskog postupka isticao da u vreme nesreće za volanom nije bi on već njegov prijatelj Marko Disić. Na saslušanju pred sudom zakleo su u svoje troje dece da nije on vozio a da je prihvatio odgovornost za nesreću jer je bio pijan i nije znao ništa o onome što se dešavalo.

Očekivalo se da će se istina saznati zahvaljujući snimcima nadzornih kamera ali su prema tvrdnjama tužilaštva, oni nejasni i ne mogu se upotrebiti za identifikaciju vozača automobila koji je usmrtio Željka.

BONUS VIDEO: MUP – hapšenje zbog nedozvoljenog skladištenja robe

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar