Filip Korać Foto:Rajko Ristić

Filip Korać, najbliži saradnik Luke Bojovića, osuđen je danas pred Opštinskim sudom u Zagrebu zbog falsikovanja hrvatskog pasoša. Njemu je izrečena uslovna kazna zatvora od godinu dana, sa rokom provere od pet godina.

Sem toga, Koraću je izrečena i novčana kazna od 75.000 kuna. Ovu informaciju potvrdio je za Nova.rs njegov advokat Gordan Preglej.

„Tačno je da je moj branjenik osuđen danas. Izrečena mu je oslovna kazna, kao i novčana. On je danas pušten iz istražnog zatvora u kojem je bio“, kaže advokat za Nova.rs.

Kako prenosi hrvatski Jutarnji list, iznoseći svoju obranu pred sudom Korać je priznao da je imao i koristio falsifikovani hrvatski pasoš. Tvrdi da ga je koristio jer se bojao za život te da mu je prećeno ubistvom.

Pročitajte još:

Podsetimo, Filip Korać predao se Hrvatskoj još 24. aprila zbog falsifkovanja isprava, a reč je o čoveku koji slovi za osobu od najvećeg poverenja Luke Bojovića. Bojović trenutno služi kaznu u Španiji i jedan od najvećih neprijatelja kavačkog klana.

Inače, Korać se poslednji put u javnosti pominjao 14. januara 2020., kada je za njim bila raspisana crvena poternica zbog podstrekavanja na ubistvo, a zatišje je nastupilo nakon što je Više tužilaštvo obustavilo istragu protiv njega.

BONUS VIDEO: Veze između Kavčana i grupe Velje Nevolje

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram