Foto: Nova.rs

Fabrika “Magna” gde je došlo do ponovnog trovanja radnika, noćas je opet zatvorena a svi radnici evakuisani, potvrdilo je Osnovno javno tužilaštvo u Aleksincu.

„Noćas između jedan i pola dva, u trećoj smeni koja je počela u 22 sata, kod petnaestak radnika javili su se isti simptomi trovanja disajnih puteva, pa je fabrika odmah evakuisana, na lice mesta izašla je policija i vatrogasci spasioci. Fabrika je zatvorena do daljnjeg, sada će izaći Inspekcija rada, izvršiče se sveobuhvatna merenja u realnim uslovima i dok se ne utvrdi definitivni uzrok trovanja verujem da Inspekcija rada neće dozvoliti ponovno otvaranje fabrike“, kazao je Ivan Mitrović, osnovni javni tužilac u Aleksincu.

Pročitajte još:

Zvaničnih informacija o uzroku trovanja i dalje nema ali kako nezvanično saznaju, sumnja se na lepak za itison koji je korišćen u jednom delu hale.

Kako je potvrdio direktor aeksinačke bolnice do jutros se javilo 57 otrovanih radnika od kojih je četvoro zadržano na lečenju. Prethodne noći zbrinuto je sa istim simptomima 104 radnika.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar