Vinča, požar, dalekovod, struja
Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

Požar koji je juče izbio u Vinči, usled čega je uništeno 50 ari obradive površine meštanina Momčila Ivanovića, nije izazvan varnicom sa dalekovoda, što je utvrdila ekipa Elektrodistribucije Srbije.

Požar na obradivoj površini buknuo je juče oko podneva i ubrzo se proširio na stabla trešanja i pšenicu koje Ivanović i njegov rođak uzgajaju godinama u Vinči.

Vinča, požar, dalekovod, struja
Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

Reporterima Nova.rs koji su se juče našli na licu mesta, Ivanović je prepričao kako je došlo do požara, rekavši da je struje prethodno nestajala i dolazila, usled čega je došlo do varničenja dalekovoda. Jedna varnica je pala na osušenu zemlju i, kako je Ivanović ispričao, izazvala požar.

Međutim, danas se oglasila i Elektrodistribucija Srbije koja je u dopisu za Nova.rs saopštila da varnica nije mogla izazvati požar jer kvara na mreži nije bilo.

„ističemo da je u četvrtak 8.7.2021. godine, posle telefonske prijave da u Vinči gori rastinje ispod dalekovoda i da je požar krenuo od varnice sa stuba, dispečerska ekipa Elektrodistribucije Srbije izašla na teren i obilaskom lokacije je utvrđeno da na distributivnoj mreži nema nikakvih oštećenja, koja su mogla da izazovu požar“, kazali su iz EPS.

Inače, u lokalizovanju jučerašnjeg požara učestvovalo je nekoliko vatrogasnih vozila sa Zvezdare i Voždovca.

Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

Podsetimo, pojedini beogradski mediji naveli su da je vatra buknula u neposrednoj blizini Instituta u Vinči, međutim za Nova.rs je demantovana ova informacija i, kako nam je rečeno, vatra nije pretila da ugrozi tu ustanovu.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar