Foto: printscreen Twitter/noviput

Osnovni sud u Trsteniku izrekao je M.M. (18) učenika koji je snimao kako njegov drug izmiče stolicu profesorki engleskog jezika, meru pojačanog nadzora, čime je okončan sudski postupak u tom slučaju.

Učenik M. M. je priznao izvršenje krivičnog dela zlostavljanje i mučenje i prema njemu je izrečena mera pojačanog nadzora organa starateljstva.

Postupak protiv ovog đaka, i pored punoletstva, vodio se i po Zakonu o maloletnim učiniocima krivičnih dela i krivično-pravnoj zaštiti maloletnih lica na osnovu procene sudskih veštaka o nezrelosti optuženog u toku istrage.

Pročitajte još:

– I okrivljeni i Osnovno javno tužilaštvo su se odrekli prava na žalbu, tako da je danas presuda postala i pravosnažna – navodi izvor iz Osnovnog suda u Trsteniku.

Ovog presudom je praktično završen sudski postupak već na prvom pretresu.

M. M. je snimao incident u kome je profesorki engleskog jezika izmaknuta stolica na času. Odlukom Nastavničkog veća u ponovljenom disciplinskom odlučivanju kažnjen je ukorom Veća i jedinicom iz vladanja.

To je slučaj i sa učenikom N. Ž. (17), koji je izmakao profesorki stolicu. Treći i najmlađi učesnik incidenta I. К. (16) se ispisao iz škole dan pre prvog odlučivanja Nastavničkog veća o sudbini đaka koji su profesorki engleskog jezika izmakli stolicu, smejali se njenom padu, ceo događaj snimali i distribuirali mrežama.

Profesorka Marija Stevanović, vratila se na radno mesto i završava ovu školsku godinu u Tehničkoj školi.

BONUS VIDEO: Profesorka iz Trstenika

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare