Eleza upravo izručuju BiH: Stavili mu pancir, pozlilo mu

Hronika 03. mar. 202115:31 > 15:35
Podeli:
Foto: Printscreen/YouTube

Darko Elez danas je izručen Bosni i Hercegovini, nakon što je Apelacioni sud u Beogradu, 23. februara pravosnažno odlučio da su ispunjeni uslovi za njegovo izručenje, koga BiH potražuje zbog niza krivičnih dela organizovanog kriminala.

Eleza je, prema informacijama našeg portala, do aerodroma „Nikola Tesla“ u Beogradu sprovela Specijalna antiteroristička jedinica (SAJ). Elez je na sebi imao pancir, a prema informacijama do kojih je došao naš portal, njemu je navodno pozlilo, što nije odložilo njegovo let ka Sarajevu.

Na aerodromu u glavnom gradu Bosne i Hercegovine već je, kako navodi Avaz, stotinu policajaca koji obezbeđuju njegovo izručenje iz Srbije. Elez će u Sarajevo doleteti helikopterom.

Elez se nalazio u ekstradicionom pritvoru od hapšenja u decembru u Beogradu, nakon što je u Srbiji izdržao kaznu od devet godina zatvora, na koju je bio osuđen kao organizator kriminalne grupe koja je 2009. na teritoriji Srbije i BiH trgovala drogom, vršila iznude i činila druga krivična dela.

Mediji ga u Srbiji pominju kao saradnika nedavno uhapšenog Veljka Belivuka.

BIH traži izručenje Eleza radi vođenja krivičnog postupka i suđenja pred tamošnjim sudom zbog krivičnog dela organiziranog kriminala.

Tužilaštvo Bosne i Hercegovine saopštilo je nakon hapšnenja Eleza u Beogradu da traži njegovo izručenje na osnovu potvrđene optužnice u predmetu poznatom kao „Lutka“, kao i radi istrage koju zajedno sprovode to Tužilaštvo i Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske, zajedno sa partnerskim institucijama regiona.

Ta istraga se odnosi na teška krivična dela počinjena na području Istočnog Sarajeva i BiH, među kojima su ubistva počinjena „metodama mafijaških likvidacija“, 2018. i 2019. godine, zatim planiranja i pokušaja ubistava na području Istočnog Sarajeva i Bijeljine, te iznuda, zastrašivanja i drugih krivičnih dela na štetu oštecenih osoba sa područja Istočnog Sarajeva i BiH.

Lokalni mediji su preneli da je reč o ubistvima – vlasnika svadbenog salona „Rodeo“ Siniše Miličevića zvanog Tigar u maju 2018. godine i vlasnika noćnog kluba „Sparta“ Miloša Ostojića u januaru 2019. godine u Istočnom Sarajevu.

On inače ima pasoše i Srbije i BIH.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar