Foto: Printscreen/YouTube

Darko Elez sleteo je večeras oko 18.30 sati helikopterom na sarajevski aerodrom uz velike mere obezbeđenja.

Sletanje na sarajevski aerodrom odloženo je ranije danas za 18 sati, iako je trebalo da sleti malo posle 15:30.

Eleza je, prema informacijama našeg portala, do aerodroma „Nikola Tesla“ u Beogradu sprovela Specijalna antiteroristička jedinica (SAJ). Elez je na sebi imao pancir, a prema informacijama do kojih je došao naš portal, njemu je navodno pozlilo, što je odložilo njegov let za dva sata.

Na aerodromu u glavnom gradu Bosne i Hercegovine dočekalo ga je , kako navodi Avaz, stotine policajaca koji obezbeđuju njegovo izručenje iz Srbije. Na aerodrom su sletela dva helikoptera MUP-a Srbije.

Elez se nalazio u ekstradicionom pritvoru od hapšenja u decembru u Beogradu, nakon što je u Srbiji izdržao kaznu od devet godina zatvora, na koju je bio osuđen kao organizator kriminalne grupe koja je 2009. na teritoriji Srbije i BiH trgovala drogom, vršila iznude i činila druga krivična dela.

Mediji ga u Srbiji pominju kao saradnika nedavno uhapšenog Veljka Belivuka.

BIH traži izručenje Eleza radi vođenja krivičnog postupka i suđenja pred tamošnjim sudom zbog krivičnog dela organiziranog kriminala.

Tužilaštvo Bosne i Hercegovine saopštilo je nakon hapšnenja Eleza u Beogradu da traži njegovo izručenje na osnovu potvrđene optužnice u predmetu poznatom kao “Lutka”, kao i radi istrage koju zajedno sprovode to Tužilaštvo i Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske, zajedno sa partnerskim institucijama regiona.

Ta istraga se odnosi na teška krivična dela počinjena na području Istočnog Sarajeva i BiH, među kojima su ubistva počinjena “metodama mafijaških likvidacija”, 2018. i 2019. godine, zatim planiranja i pokušaja ubistava na području Istočnog Sarajeva i Bijeljine, te iznuda, zastrašivanja i drugih krivičnih dela na štetu oštecenih osoba sa područja Istočnog Sarajeva i BiH.

Lokalni mediji su preneli da je reč o ubistvima – vlasnika svadbenog salona “Rodeo” Siniše Miličevića zvanog Tigar u maju 2018. godine i vlasnika noćnog kluba “Sparta” Miloša Ostojića u januaru 2019. godine u Istočnom Sarajevu.

On inače ima pasoše i Srbije i BIH.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar