Foto: N1

Raščinjeni monah Antonije, stalni učesnik i neretko organizator ekstremističkih skupova zaduženih mahom za izazivanje nereda, priveden je večeras u centru Beograda, nakon što je na skupu antiglobalista i antivksera gađao jajima pripadnike policije, ali i novinarsku ekipu N1. Jaje je pogodilo reportera Filipa Lukića dok je uživo bio u programu, ali je on nastavio da izveštava uprkos stalnom omretanju.

Incident se dogodio na raskrsnici Nemanjine i Ulice kneza Miloša u trenutku kada se u parku Manjež održavala žurka za učesnike gej Prajda.

Okupljena grupa pokušala je iz nekoliko navrata da probije kordon, ali je policija uspela da ih spreči da priđu parku Manjež i  izazovu veće incidente. Oni su sve vreme vređali kako policajce i novinare, tako i predsednika republike, a gotovo dva sata neprekidno su pevali narodne pesme.

U trenutku kada je policija privodila raščinjenog monaha Antonija, koji je slične incidente izazivao i tokom prošlogodišnjih julskih protesta ispred Narodne skupštine, on je nastavio da vređa novinarsku ekipu N1, koju to mežutim, nije onemogućilo da nastavi da izveštava.

Takođe, na meti desničarske ekstremističke grupe Narodne patrole, našla se i druga ekipa N1 televizije. Grupa mlađih muškaraca verbalno je napala novinarku Vanju Đurić i njenog snimatelja i uz salvu uvreda i neartikulisanog arlaukanja, pokušavao da ih ometa u uključenju uživo.

Njegov lik jasno je snimljen, a da li će zbog ugrožavanja sigurnosti novinara reagovati tužilaštvo, s obzirom na to da tokom incidenta policija nije, biće poznato koliko sutra.

Treba podsetiti da je lično republička tužiteljka Zagorka Dolovac izdala prošle godine naredbu o hitnom postupanju u slučajevima napada na novinare.

Bonus video

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar