Goran Džonić Foto/printscreen/facebook/goran.dzonic

Goran Džonić iz Moravca osumnjičen za ubistvo brata od tetke Gorana Đokića, njegove supruge Gordane i dvadesetpetogodišnje ćerke Lidije na poslednjem saslušanju pred Višim javnim tužilaštvom u Nišu, tvrdio je da iz njegovog pištolja nije pucano na porodicu. Mada je naveo da su braća K.M. i K.M. koje je označio kao inspiratore i neposredne izvršioce zločina, uzela njegovo oružje radi egzekucije Đokića, rekao je da ipak ono nije korišćeno za ubistvo. Razlog za to, kako je naveo, je neispravnost pištolja.

„Kazao je da jeste pištolj nabavio kako bi zaštitio roditelje jer su devizni penzioneri pa su mogli da postanu meta pljačkaša. Međutim, naglasio je da ga oružje uopšte nije interesovalo te da se pokvarilo. Pritisnut dokazima, priznao je da se taj kvar sastojao u tome što je pištolj zarđao. Ti navodi ga dodatno inkriminišu iz jednostavnog razloga jer je on vrlo vičan majstor, „svaštar“, sposoban da popravi mnoge stvari. Između ostalog i svoj motor je popravljao a onda je sasvim jasno da ako je to bio u stanju, s obzirom na to da se radi o složenom sistemu, da je bez ikakvih problema mogao da i pištolj dovede u funkcionalno stanje. Veštačenje će pokazati da li je iz tog pištolja pucano, ali je nesporno da je mogao da ga popravi ako je stvarno bio u kvaru“, navode naši sagovornici upoznati sa ovim slučajem.

Pročitajte još:

Takođe, Džonić se najpre pravio nevešt, pa je rekao da nije ni posebno vičan rukovanju oružjem, iako mu je kao pripadniku MUP –a, bilo dostupno, da bi poveden sujetom u jednom trenutku ipak priznao da, kako je kazao, „ može i u mraku da ga lako sastavi i rastavi“.

Njegova priča puna je rupa i nelogičnosti kao navod da su mu braća Jojke, kako nazivaju K.M. i K.M., vratile pištolj ali ne i metke.

„Rekao je da ih je kasnije pronašao u poštanskom sandučetu, što je potpuno neverovatan navod. Nije umeo da objasni, zbog čega su mu uzeli pa onda vratili zrna“, kaže naš izvor.

U nastavku istrage protiv Džonića biće sprovedena balistička i biološka veštačenja radi razjašnjenja najnovijih izjava prvoosumnjičenog za teško trostruko ubistvo.

Nakon izjava šesnaest svedoka njegova odbrana se sasvim urušila. Oni su obezbedili alibi njegovim sinovima koji su takođe uhapšeni zbog sumnje da su učestvovali i svirepom zločinu kao i braći K.M. i K.M. koji se terete za isto delo. Džonić je kazao da iz njegovog pištolja „bereta“ pronađenog nakon što je uhapšen u porodičnoj kući njegove supruge u Aleksincu, nije uopšte pucano jer je navodno oružje tehnički neispravno.

Spaljena tela porodice Džonić pronađena su 2. oktobra u ataru sela Moravac a sve ukazuje da ih je ubio Goran Džonić, s obzirom na to da svi do sada pronađeni dokazi terete samo njega.

BONUS video: Mesto ubistva porodice Đokić

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar