Advokat braće K.M. i A.M. Mladen Magdelinić rekao je danas nakon četvorosatnog saslušanja u Višem javnom tužilaštvu u Nišu prvoosumnjičenog za trostruko ubistvo porodice Đokić, Gorana Džonića da on na sve načine pokušava da se izvuče iz klopke u koje sam upada i da često menja raspoloženje.

„On čovek, ajde što je kontradiktoran, što govori suprotno, nego što svakom trenutku kada ga kroz pitanja saterate u ćošak, kreće da se dere ili da plače, ponaša se čudno, jednostavno na sve načine pokušava da se izvuče iz klopki u koje sam upada jer je očigledno da je nemoguće ovakav zločin prikriti. On i dalje tvrdi da nije izvršilac i da nije pucano iz njihovog pištolja. Jutros sam imao priliku da pročitam njegov raniji iskaz, ali toliko ima nelogičnosti, nejasnoća i različitosti, da bi mi trebalo vreme da se time bavim. Stvar zahteva duboku analizu, ali se nijednom od njegva dva iskazane može verovati“, rekao je Magdelinić.

On je ponovio da se ovako monstruozni zločin teško može prikriti, iako Džonić to pokušava.

„Trudi se na razne načine, od nelogičnih objašnjenja pa sve do promene u ponašanju – treba mu voda, treba mu odmor, plače, ljuti se, dere se, a sve to kao posledica nemogućnosti da da logično objašnjenja. Njegovi sinovi uopšte nisu bili tema odbrane, samo neke sporedne stvari. Inače, Džonić se u par navrata čak i nasmejao, to su bile njegove reakcije na neka pitanja vezana za smrt njegovih rođaka“, zaključio je advokat.

Goran Džonić Foto/printscreen/faceboo/goran.dzonic

Podsećanja radi, Džonić je danas na saslušanju rekao da nije pucano iz njegovog pištolja. U sklopu istrage, danas je saslušano troje svedoka, a jedan od njih ispričao je da je Džonić dan posle ubistva pecao i pio kafu nedaleko od lokacije na kojoj je porodica Đokić usmrćena.

ače, Džonić svojim fizičkim izgledom, gestikulacijom i ponašanjem pokušava da o sebi stvori sliku nemoćnog i bolesnog starca.

Kako smo ranije pisali, Džonić je na jučerašnjem prepoznavanju K. M. i K. M., braće koju je označio kao saučesnike u ubistvu porodice Đokić, napravio previd koji ga dodatno tereti za zločin. On je tvrdio da je izvršilac ubistva jedan od braće Jojke, ali je na prepoznavanju pokazao pogrešnog čoveka.

BONUS VIDEO: Advokat braće Džonić zadovoljan posle saslušanja svedoka

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar