Davor Pernić i Maja Bađikić Foto:Privatna arhiva

Navršava se dve godine od monstruoznog četvorostrukog ubistva na salašu Velja Vratne koje se dogodilo u avgustu 2019. godine, kada su ubijeni Raja Kazimirović (72), njegova majka Dragica (93), sestra Ljubinka Oprikić (76) i sestričina Dragana Jozeljić (53). Za ovo četvorostruko ubistvo, Viši sud u Negotinu je potvrdio optužnicu protiv Davora Pernića (36) iz Jabukovca i Maje Bađikić iz Dupljanja (27), ali budući da postoji pravo žalbe, suđenje još uvek nije zakazano.

Istraga ovog zločina odvijala se veoma sporo, a stvar se dodatno zakomplikovala nako što je Pernić optužio suprugu svog školskog druga za saučesništvo. Negotinsko tužilaštvo i policija sve vreme su se suočavali sa velikim izovima, a u javnosti se stvarao utisak da ni oni samo ne mogu da rasvetle šta se tačno togodilo na imanju Kazimirovića.

 

U selu Jabukovac meštani naglašavaju da nisu uplašeni, iako je ovo selo potresao i strahovit zločin koji se dogodio davne 2007.godine kada je Nikola Radosavljević iz lovačke puške ubio devetoro ljudi i ranio dvoje.

„Pa eto svašta se dešava. Nažalost, u našem selu desila su se ta dva strašna zločina, koja su potresla celu Srbiju a ne samo ovo mesto. Ipak, nismo uplašeni, živimo svoje živote. U selu retko ko i da spominje četvorostruko ubistvo koje se dogodilo pre samo dve godine“, pričaju meštani.

Meštani ističu da su poznavali Raju kao vrednog čoveka.

„Nisam ga dobro poznavao, ali neki pričaju da je bio vredan čovek“, dodaju meštani.

Foto:Nova.rs

Kako su mediji ranije preneli, posle podizanja prve optužnice protiv Pernića i Bađikićeve Viši sud u Negotinu je od tužilaštva zatražilo dopunu istrage sa ciljem da se utvrdi tačan datum kada je počinjen masakr budući da se prema dopunskom veštačenju ustanovljeno da se zločin mogao odigrati između 7 i 9.avgusta.

Optužnica je nekoliko puta bila vraćena na doradu.

Selo Jabukovac Foto:Nova.rs

Da podsetimo, kada je Pernić bio uhapšen, priznao je zločin, i rekao da je to uradio jer mu je trebao novac za lečenje ljubavnice. Tada nije pominjao Maju, ali je mesec dana nakon hapšenja, promenio iskaz i označio Maju kao saučesnicu.

Vest da je jedan meštanin u ozloglašenom Jabukovcu pronašao četiri tela na imanju svog komšije, domaćina od kog je došao da kupi prase tog 9. avgusta 2019. godine i njegove porodice, šokirala je javnost u Srbiji posebno ako se zna da se u istom mestu odigrao identičan zločin 12 godina ranije.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar