Foto: Uprava Carina

Carinici su u saradnji sa policijom prethodnih dana na prelazu Kotroman, ali i na aerodromu "Konstantin Veliki" u Nišu sprečili dva pokušaja putnika da granicu pređu noseći veće iznose neprijavljenog novca.

Na ulazu graničnog prelaza Kotroman u noći 1. februara u autobusu bosansko-hercegovačkih tablica kanadski državljanin, koji je rekao da u Srbiju dolazi kao turista, pokušao je da u unutrašnjem džepu jakne prenese 50.000 evra koje nije prijavio.

Carinici su mu odmah vratili 10.000 evra koji ne podležu obaveznom prijavljivanju na granici.

Pročitajte još:

Pokušaj prenosa neprijavljenog novca zabeležen je i 3. februara na aerodromu „Konstantin Veliki“ u Nišu, gde je letom iz Nemačke doputovao srpski državljanin koji, po sopstvenoj izjavi, preko 10 godina živi i radi u toj zemlji.

Nakon preuzimanja stvari krenuo je u zeleni kontrolni prolaz koji je namenjen putnicima koji nemaju ništa da prijave, ali kako carinici kontrole vrše i u tom prolazu, utvrđeno je da sa sobom nosi i dve koverte sa ukupno 17.000 neprijavljenih evra.

Uprava carine podseća putnike da u slučaju da sa sobom nose više od 10.000 evra, treba da popune Obrazac prijave prenosa fizički prenosivih sredstava plaćanja preko državne granice koji je dostupan svakom putniku (kako na ulasku, tako i na izlasku iz zemlje), a moguće ga je preuzeti i sa veb sajta Uprave carina.

****

BONUS VIDEO: Zaplena 6 kilograma heroina na Batrovcima

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar