Foto: Profimedia.rs

Dvojica Srba i jedan Hrvat privedeni su u Bolonji nakon filmske jurnjave sa policijom pošto su prethodno uhvaćeni u krađi jednog automobila. Dvojica lopova su bežala u ukarednom autu, dok je treći član bande bio za volanom iznajmljenog. U karambolu koji je usledio povređena su dva policajca.

Balkanska banda lopova – Srbi stari 39 i 46 godina i 35-godišnji Hrvat – planirala je da u noći 7. februara ukrade najmanje 15 automobila u Bolonji, namenjenih za crno tržište polovnih terenskih vozila u balkanskim zemljama.

Uspeli su da ukradu samo jedan automobil kada ih je presrela patrola, a ugledani su dok su pokušavali da obiju novi „pežo 3008“ u naselju Savena. Usledila je policijska potera jer su se Balkanci dali u beg brzinom od preko 150 kilometara na sat. Filmska potera završila se saobraćajnom nesrećom na obilaznici, u kojoj su povređena dva policijska službenika.

U automobilima lopova pronađena je sofisticirana oprema za krađu terenaca – podloga za naduvavanje namenjena otvaranju prozora i eletronski uređaj kojim se ključ „kopira“ u samo nekoliko sekundi. Osim toga, pronađen je OBD interfest za čitanje kodova elektronskih kontrolnih jedinica automobila i uređaja sa kojim se, uz kopirani ključ, lako startuju vozila, piše ansa.it.

Lopovi su se na radaru policije našli nakon što je sa graničnog prelaza dojavljeno da je u Italiju ušao 38-godišnji Srbin, protiv koga se već vodi jedna istraga zbog krađe automobila, uglavom SUV-ova srednje i visoke klase koji se kasnije odvoze u Srbiju radi dalje prepordaje na tržištu ilegalnih automobila.

Bonus video: Policija u Zemun polju pokušala da zaustavi BMV, vozač im uzvratio hicima iz pištolja

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare