Dumanović kod tužioca: Optužio BIA i MUP za dilovanje droge

Hronika 07. jun. 202109:52 > 09:57
Podeli:
Milan Dumanović Foto:Vesna Lalić/Nova.rs

Bivši pripadnik Odeljenja za dokumentovanje i opservaciju MUP Srbije Milan Dumanović pristigao je u Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu, gde će danas biti saslušan povodom krivične prijave koju je protiv njega podnela BIA. Pred zgradom tužilaštva je i Biljana Stojković, profesorka Biološkog fakulteta i članica Skupštine slobodne Srbije, kao i još desetak građana.

Krivična prijava protiv Milana Dumanovića podneta je nakon njegovog gostovanja u emisiji „Utisak nedelje“ 18. aprila, kada je u više navrata ponovio da „SNS i BIA dele pare od droge“.

Milan Dumanović Foto:Vesna Lalić/Nova.rs

Na taj način je, kako tvrde podnosioci prijave, počinio krivično delo izazivanja panike i nereda, za šta je zaprećena zatvorska kazna od šest meseci do pet godina.

Podsetimo, Dumanović već godinama ima status okrivljenog u postupku koji se protiv njega i njegovog kolege Mladena Trbovića vodi zbog odavanja službenih tajni MUP-a. Njih dvojica su pokušavali da ukažu na nezakonite postupke tadašnjeg rukovodstva ministarstva vezano za putovanje predsednika Vučića u Potočare.

Milan Dumanović Foto:Vesna Lalić/Nova.rs

Dumanović, inače, nije jedini koji je nakon gostovanja na Novoj završio sa pozivom za saslušanje ili informativni razgovor. Isti poziv dobili su i Igor Jurić iz Fondacije „Tijana Jurić“ i Aleksandar Jovanović Ćuta, aktivista pokreta Odbranimo reke Stare planine.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar