Milan Dumanović Foto:Vesna Lalić/Nova.rs

Bivši inspektor Uprave kriminalističke policije (UKP) i osnivač pokreta "Oslobodjenje" Milan Dumanović izjavio je danas da u Srbiji poslednjih meseci nije bilo mafijaških obračuna jer su se kavački i škaljarski klanovi primirili zbog istraga koje protiv njih vode američke agencije DEA i FBI.

Dumanović je agenciji Beta kazao da vlast u Srbiji, a posebno Ministarstvo policije na čelu s Aleksandrom Vulinom, nemaju nikakve zasluge što trenutno nema mafijaških obračuna.

U borbi protiv narko-mafije, dodao je, srpska policija je samo pomoćno sredstvo za DEA i FBI.

„Predsednik Srbije Aleksandar Vučić se pohvalio da u poslednjih šest meseci nije bilo ni pokušaja ubistava izmedju mafijaša. On je hteo da kaže da je hapšenjem grupe Veljka Belivuka država uništila mafiju u Srbiji i da policija dobro radi svoj posao, što apsolutno nije tačno“, naglasio je Dumanović.

Naveo je da se zbog otkrivanja afere Jovanjica „pritajio“ i kriminalni klan koji je pod direktnom kontrolom države.

„Nema sumnje da će se na sudu dokazati da je proizvodnja marihuane u Jovanjici bila državni posao“, istakao je bivši inspektor.

Dodao je da svih dvadesetak registrovanih organizovanih kriminalnih grupa u Srbiji „normalno“ radi svoj posao, a da je sukob kavčana i škaljaraca „utihnuo“ zato što je kavački klan trenutno na udaru u celom svetu.

„Posle hapšenja grupe Veljka Belivuka na našem narko-tržištu nije došlo do nikakvih poremećaja. Cena droge je ostala ista, zaplene su minimalne, a transport kroz Srbiju je na istom nivou kao i pre hapšenja Velje Nevolje“, rekao je bivši inspektor UKP.

Na pitanje zašto nema češćih i većih zaplena droge, Dumanović je kazao da se ogromna količina droge nesmetano transportuje kroz Srbiju uz pomoć korumpiranih pripadnika bezbednosnih službi.

„Kroz Srbiju prolazi heroin iz Avganistana, Turske i Bugarske, marihuana iz Makedonije i Albanije i kokain iz Grčke. Na sreću, zbog relativno malog broja uživalaca, veoma mala količina droge ostaje u Srbiji“, objasnio je on.

Dumanović je kazao da policija nije sposobna da spreči nasilje na ulicama, a kamoli da se obračuna s organizovanim kriminalnim grupama.

„Prethodnih nedelja bili smo svedoci velikog broja slučajeva nasilja i tuča na javnim mestima. U centru Beograda, usred bela dana potukli su se i navijači i dobro je da se sve završilo bez krvi“, rekao je Dumanović.

BONUS VIDEO: Uhapšen Veljko Belivuk

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare