Ubistvo u selu Sepci kod Rače Foto: Aleksandra Petrović/Nova.rs

Ljiljana P. (68) sumnjiči se da je juče u selu Sepci kod Rače, sa više udaraca u glavu drvenom motkom, usmrtila svog vanbračnog partnera Dobricu M. (70). Svirepo ubistvo zaprepastilo je meštane, koji ne mogu da pretpostave šta je navelo Ljiljanu da digne ruku na njihovog komšiju. Od meštana saznajemo da je ova porodica živela u teškom siromaštvu, u trošnoj kući bez struje i vode, kao i da su oboje bili narušenog zdravlja.

U Sepcima kod Rače niko ne može da nasluti šta je prethodilo smrtnom ishodu i zbog čega je Ljiljana ubila svog nevenčanog supruga. Za ubistvo su, svedoče nam, saznali tek kada je policija došla u selo, a ne znaju ni da li je bilo svađe između njih i da li je Ljiljana možda u samodbrani ubila Dobricu.

Pročitajte još:

Nesrećni par, živeo je na kraju sela u zaseoku Sepci polje, u kući koju im je ustupio jedan meštanin. Kuća je okružena njivama, tako da nisu imali najbližih komšija, a slabo su se družili i sa meštanima.

Oboje su, navode meštani, bili lošeg zdravstvenog stanja i mentalno nesposobni za rad, a živeli su bez ikakvih primanja i socijalne pomoći, jer je navodno Dobrica u vlasništvu imao njivu, pa zbog toga, kako kažu, nisu ostvarivali pravo na socijalnu pomoć.

„Nadničili su po selu i tako zarađivali koji dinar“, priča jedan od meštana i kaže da su Ljiljana i Dobrica bili dobri ljudi, bez obzira na bolest.

Komšije se prisećaju da ovaj par dugo živi u vanbračnoj vezi i da imaju dva sina, koja su rođena sa mentalnim poremećajima. Dodaju i da sinovi odavno nisu u selu, te da su smešteni u nekoj od ustanova za zbrinjavanje mentalno obolelih.

Ljiljana će sutra biti saslušana

U Višem javnom tužilaštvu u Kragujevcu, našem portalu je potvrđeno da je Ljiljana P. (68) juče uhapšena pod sumnjom da je izvršila krivičlno delo ubistvo. Ona će najverovatnije sutra biti saslušana pred tužiocem.

Kako smo saznali, Ljiljana je sama prijavila policiji da je u kući zatekla beživotno telo svog nevenčanog supruga, ali je detaljnim policijskim radom ona osumnjičena za taj zločin i privedena.

U tužilaštvu navode da je ubijeni Dobrica M. pronađen na krevetu u kući sa višestrukim povredama glave nanetim drvenom motkom. Tužilaštvo je izdalo nalog za obdukciju.

Za krivično delo ubistvo, osumnjičenoj Ljiljani preti kazna u trajanju do 15 godina zatvora.

BONUS video: Napad na radnicu teretane

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar