Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Tužilaštvo za organizovani kriminal podiglo je danas optužnicu protiv 18 lica, za koju postoji opravdana sumnja da je organizovao Lazar Marinković, a čiji su pripadnici Marko Trajković, Veljko Ogurlić, Stefan Simić, Uroš Bulajić, Marko Prlja, Aleksandar Krstić, Luka Gemaljević, Aleksa Košutić, Borislav Marmut, Predrag Vučković, Luka Ostojić, Luka Mumović, Stefan Milanović, Nikola Filipović, Vasilije Nikolovski, Aleksa Vasić i Marko Vokić.

Optužnica je podignuta zbog postojanja opravdane sumnje da su izvršili krivično delo udruživanje radi vršenja krivičnih dela iz čl 346, krivično delo nedozvoljena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga član 246 stav 5 u vezi stava 1 i krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih naprava čl 348 KZ Republike Srbije.

Ova organizovana kriminalna grupa, odnosno organizator, pripadnici, više maloletnih lica i više NN lica opravdano je sumnjiva da je delovala u periodu od neutvrđenog dana početkom jula 2021. do 29. marta 2022. godine na teritoriji Grada Beograda, u cilju vršenja krivičnog dela neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga na taj način što je neovlašćeno vršila kupovinu radi prodaje, prenošenje, držanje, posredovanje u prodaji, prodaju opojne droge kokain, heroin, Cannabis tzv. marihuana i amfetamin, čijom prodajom su ostvarili znatnu protivpravnu imovinsku korist.

Pripadnici su drogu prodavali u naselju Karaburma, u Beogradu, na splavovima „Port“ i „Fristajler“ kao i u klubu „Kasina“, a opojnu drogu su dostavljali i na adrese kupaca – uživaoca.

Takođe, Tužilaštvo za organizovani kriminal je predložilo produženje pritvora u odnosu na 15 okrivljenih, dok se jedan okrivljeni nalazi u pritvoru nakon što je protiv njega ranije podneta optužnica, a dvojici okrivljenih je ukinut pritvor.

Bonus video: Hapšenje u Staroj Pazovi – pronađen amfetamin


***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar