Bazen
Bazen Foto:FoNet/Beoinfo

Nišlija čiji identitet još uvek nije utvrđen prebačen je u Urgentni centar Kliničkog centra u Nišu i priključen na respirator nakon što je danas oko 13 časova spašen od utapanja na bazenu na Čairu.

Prema prvim informacijama do kojih je došao Blic, kupača su iz bazena su izvukli dežurni spasioci Sportskog centra Čair, ali za sada još uvek nije poznato zbog čega je i pod kojim okolnostima potonuo ispod površine vode.

Kako saznaje Blic, on je imao puls i disao je kada je vozilom Hitne pomoći dovezen u Urgentni centar KC u Nišu, ali je pregledom konstatovano da je u teškom stanju zbog čega je priključen na mašinu za disanje.

POGLEDAJTE JOŠ:

Pluća bila puna vode

„Pacijentu su na prijemu pluća bila puna vode. Zbog niske saturacije i loših vitalnih parametara, on je intubiran i priključen na mašinu za disanje, nakon čega je dobio svu adekvatnu terapiju“, rečeno je Blicu u Kliničkom centru u Nišu.

Pacijentu su pre intubacije lekari morali da izvuku vodu iz pluća a dijagnostikom su kod njega utvrđene dodatne povrede

„Dijagnostikom je utvrđen serijski prelom rebara sa obe strane grudnog koša kao i naprsnuće grudne kosti. Nije imao drugih popvreda na telu“. Povređeni muškarac je u stanju životne ugroženosti i pod neprekidnim je nadzorom lekara.

„Imao je plus kad su ga odvezli“

U Sportskom centru „Čair“ Blicu je potvrđeno da je spasilačka služba izvukla muškarca koji se utapao iz bazena i da je odvezen u bolnicu.

„Spasioci su izvukli utopljenika iz bazena, pozvana je Hitna pomoć i on je sa pulsom odvezen u Klinički centar u Nišu. Nisam bio prisutan kada se to događalo tako da u ovom trenutku ne mogu da dam više informacija“, kaže za Blic Milan Milanov, upravnik bazena pri Sportskom centru „Čair“.

U Hitnoj pomoći u Nišu Blicu je potvrđeno da su primili više poziva sa čairskog bazena radi ukazivanja kupaču koji je izvučen iz bazena.

„Primili smo prvi poziv u 13.03 časova da se neko davi na bazenu i da je potrebno ukazivanje pomoći. Ekipa je preuzela pacijenta koji je davao znake života ali nije bio u svesnom stanju, i prevezla ga do Kliničkog centra u Nišu“.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar