Foto:Filip Krainčanić/Nova.rs

U romskom naselju nadomak Pančevačkog mosta danas popodne izbio je požar, koji je za kratko vreme bukvalno prgutao tri barake, a zahvaljući pukoj sreći u vatrenoj stihiji nije niko stradao, iako je u jednom objektu živelo čak šestoro dece, od kojih su šestomesečna beba i šestogodišnja devojčica izvučene u poslednjem trenutku.

Požar se dogodio u Ulici Vuka Vrčevića na Paliluli.

Foto:Filip Krainčanić/Nova.rs

Kako je reporteru Nova.rs rečeno na mestu događaja, vatra je planula najverovatnije zbog neispravnih instalacija i sa jedne barake se proširila na dve susedne.

Stanarka jedne od zapaljenih baraka tridesetpetogodišnja Vaska Selimi, ispričala je za Nova.rs da je u baraci koja je planula, živelo 12 osoba od čega šestoro dece.

Foto:Filip Krainčanić/Nova.rs

„Sve sam izgubila, nemam više odakle. Izgorele su i knjige iz kojih su učila deca za školu“, rekla je Vaska u očajanju.

Foto:Filip Krainčanić/Nova.rs

Na mestu događaja ekipa Nova.rs saznala je i da je u poslednjem trenutku sprečena tragedija, jer su iz jedne od zapaljenih baraka izvučene šestomesečna beba i šestogodišnja devojčica.

Foto:Filip Krainčanić/Nova.rs

U ovom požaru do temelja su izgorele tri barake, a vatrogasci, koji su se brzo pojavili na mestu događaja, sprečili su njegovo dalje širenje.

Požar je brzo lokalizovan i ugašen, a dežurne ekipe su još uvek na terenu, jer postoje neki delovi uništenih baraka koji se i dalje dime, pa postoji mogućnost od novog izbijanja požara.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare