Foto: N1

Nakon što je Viši sud u Beogradu odlučio da obustavi krivični postupak protiv bivšeg upravnika Centralnog zatvora Dragiše Blanuše, a koji je vođen po privatnoj tužbi naslednika nekadašnjeg predsednika Savezene Republike Jugoslavije Slobodana Miloševića, optuženi je za Nova.rs rekao da je 20 godina čekao ovakvu odluku i da je nevin.

„Ovo je samo obustava postupka, pretpostavljam da će Miloševići uložiti žalbu na ovu odluku. U svakom slučaju, više bih voleo da je ovaj postupak išao do kraja i da je na kraju bila oslobađajuća presuda. Ja sam nevin u svemu ovome i samo sam radio po naređenju države Srbije i svojih nadređenih“, kaže za Nova.rs Dragiša Blanuša.

Kako on navodi, da je sreće i pameti bilo,  Miloševići bi ako već tuže, optužili državu a ne njega.

„Ja sam samo najslabija karika u ovom lancu. Meni je savest čista i mirna, jer sam radio ispravno, imao sam sva dokumenta, naredbe da tako postupam, što sam i uradio“, dodaje Blanuša za Nova.rs.

#related-news_0

Inače, privatnom optužnicom nekadašnji upravnik Okružnog zatvora Dragiša Blanuša teretio se za otmicu Slobodana Miloševića prilikom izručenja Hagu, jer je bez odobrenja suda dozvolio da 28. juna 2001. godine NN lica odvedu Miloševića iz zatvora, a potom ga prebace u pritvor Haškog tribunala, gde je umro 11. marta 2006. godine.

Blanušu su Miloševići teretili i da je neovlašćeno objavio knjigu “Čuvao sam Miloševića”, koja govori o pritvorskim danima bivšeg predsednika SRJ pred njegovo izručenje Hagu, za koju je takođe bio oslobođen.

Ponovo mu se sudilo i zbog optužbe ove porodice za neovlašćeno objaljivanje Milioševićevih fotografija slikanih u pritvoru, koja je bila odbijena zbog zastarelosti.