Foto: Nova.rs

Bojan Jovičić (43) iz Novog Sada, osuđen je danas na doživotnu robiju zbog teškog ubistva na svirep način i iz koristoljublja, sugrađanina Jovana Janićijevića (46), 24. januara 2023. godine u novosadskom naselju Adice.

Obrazlažući presudu, sudija Sanja Perić, kazala je da je okrivljeni krivično delo za koje se tereti, počinio u stanju da shvati značaj dela i upravlja svojim postupcima.

Jovičić je, kako je rekla sudija Perić, iznajmljenim automobilom došao u Ulicu Nova u Adicama, a prethodno se sa Janićijevićem dogovorio da se tu susretnu.

Jovičić je Janićijevića naneo nožem 11 ubodnih i 26 reznih rana, a napad je trajao pet minuta i žrtva je preminuo usled iskrvarenja.

Pročitajte još:

Jovičić je od žrtve uzeo najmanje 45.000 evra, posle čega je odatle otišao, presvukao se, a zatim napustio Srbiju, prešavši državnu granicu na Horgošu.

Ko je Bojan Jovičić?

Bojan Jovičić, kako Telegraf piše, dobro je poznat u Novom Sadu zbog biznisa kojim se bavio.

Imao je, kako navodi sagovornik iz istrage, lanac restorana brze hrane od kojih se poslednji nalazio u Ulici Novosadskog Sajma, a jedan od objekata imao je i na Bulevaru kralja Petra, ali pre nekoliko godina svi objekti su zatvoreni, a osim toga pregledom regsitra APR-a može se videti da je Bojan imao nekoliko firmi koje su brisane iz registra.

Foto:Tetra Images / Tetra Images / Profimedia

„Policija je odmah po pronalasku tela znala da je Bojan Jovičić koji je uhapšen osumnjičen da je izvršilac, a kasniji dokazi pronađeni na licu mesta kao veštačenje telefona i baznih stanica, samo su potvrdili njihove sumnje. On je poslednjih godina često viđan u kockarnicama na rulet aparatima, gde je trošio velike sume novca, a bio je i čest gost noćnih klubova. Zbog svog načina života verovatno je zapao u dugove, a znao je da njegov dobar prijatelj ubijeni Janićijević ima kod sebe uvek velike iznose novca. Oni koji su imali uvid u Bojanov društveni život mislili su da ima mnogo novca, jer se tako i ponašao i predstavljao, ali iza te maske krili su se dugovi i problemi sa kockom. Sa druge strane, Janićijević je važio za poštenog, vrednog i radnog čoveka, koji je bio nepoverljiv, pa je baš iz tog razloga novac uvek nosio sa sobom u automobilu Fiat 500. Kobnog dana tražio je od Bojana da dođe do Veternika i da mu zameni veću količinu novca.

Smatrajući Bojana veoma bliskim prijateljem, Jovan je krenuo pravo u zamku svog ubice. Po dolasku na lice mesta, Bojan nako kraće rasprave stavlja nož pod grlo Janićijeviću, a kada je ovaj najverovatnije odbio da mu da novac, Bojan ga je, kako se sumnja, krvnički izbo nožem više od 20 puta, a potom ga je izbacio ispred vozila i pobegao ostavljajući brojne tragove i odnevši oko 2 miliona dinara, ali je automobilu ostala i određena svota novca. Policija istragom utvrđuje tačan odnos između ubice i ubijenog, a zna se da su bili veoma bliski. Nije za sada poznato da li je osim koristoljublja postojao i neki drugi motiv za ovako svirep čin, iako istraga ide u u tim pravcima“, rečeno je za Telegraf.

VIDEO: Nesreća na ringišpilu u KuršumlijI

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare