Dušica Jevđenović i Milivoje Zarubica, Foto:Facebook

Milivoje Zarubica Puja (50), koji je optužen da se bavio nelegalnim iskopavanjem i preprodajom antičkog novca, u javnosti je poznat i kao jedan od najvećih trgovaca belim robljem na Balkanu, ali i kao suprug kontroverzne "državne starlete" Dušice Jevđenović, koja je pre nekoliko godina dospela u žižu javnosti zbog napada na policajce.

Hapšenjem zbog preprodaje antičkog novca, Zarubica se krajem prošle godine ponovo našao iza rešetaka, a nakon istrage, sredinom januara je otpočeo sudski postupak koji traje pred Specijalnim sudom. Pored njega, na optuženičkoj klupi je još 11 osoba, koje se terete se da su kao organizovana kriminalna grupa, na različitim lokacijama, pomoću metal detektora, pronalazili stare rimske novčiće i potom ih iskopavali i prodavali na crnom tržištu.

Ipak, Zarubicino ime se i danas najviše vezuje za trgovinu belim robljem i organizovanje prostitucije, zbog čega je osuđivan na višegodišnje zatvorske kazne. Tokom jedne akcije hapšenja, policija je u njegovom motelu „Sveti Nikola“ u Rakovici zatekla čak 46 devojaka iz Rumunije i Moldavije. Takođe je hapšen 2003. tokom akcije „Sablja“, a potom i naredne godine, zajedno sa još 11 osoba, zbog trgovine ljudima, organizovanja prostitucije i protivpravnog lišavanja slobode moldavskih državljanki .

Zarubica nije bio samo „sudska mušterija“ u Srbiji, već i u Italiji, gde su ga u novembru 2008. godine osudili na 17 godina zatvora zbog trgovine ljudima.

U žiži javnosti poslednji put se našao sredinom maja 2019. godine, kada je, kako su preneli mediji, pretukao svoju suprugu Dušicu Jevđenović, koja je sklonište morala da potraži u Sigurnoj kući.

Inače, Jevđenovićeva je dobro poznata domaćoj javnosti i kao „državna starleta“ , nakon što je 2015. na Bežanijskoj kosi, napala policajce koji su pokušali da joj legitimišu rođenog brata. Ona je jednog policajca čak i poprskala biber- sprejom, a sve vreme je, uz salve uvreda, pretila diplomatskim pasošem koji je držala u ruci. Tada je utvrđeno da je bila zaposlena u Ministarstvu spoljnih poslova, što je pokrenulo veliku aferu, a ubrzo joj je diplomatski pasoš oduzet na zahtev tadašnjeg ministra Ivana Mrkića. Javnosti do danas nije objašnjeno ko je i zašto Jevđenovićevoj izdao diplomatski pasoš, kao i na kojim je poslovima bila angažovana u tom ministarstvu.