Foto: Instagram / Društvene mreže

Milovan Tadić, bivši šef obezbeđenja kluba "Tilt" i saradnik vođe navijača Veljka Belivuka, koji je optužen da je u decembru 2015. godine nasmrt pretukao gosta Slobodana Vukića, osuđen je danas u Višem sudu u Beogradu na pet i po godina zatvora. Reč je o najbližem saradniku Velje Nevolje, koji se više puta dosad nalazio pod budnim okom istražnih organa zbog kriminalnih aktivnosti.

Tadić, zvani Miksa, je od ranije dobro poznat organima reda. Svojevremeno je radio kao šef obezbeđenja poznatog beogradskog kluba „Tilt“, na kojem se u decembru 2015. godine dogodilo ubistvo.

Pročitajte još:

Tada je obezbeđenje lokala, među kojima je bio i Tadić, brutalno pretuklo Slobodana Vukića. Vukić je od posledica teških povreda preminuo.

Kako su mediji tada pisali, Vukić je bio u provodu u ovom klubu i u jednom trenutku oborio je čaše sa šanka zbog čega ga je obezbeđenje izbacilo napolje. Dok su ga držali i vukli, udarali su ga po glavi. Kada je izbačen Slobodan se vratio na ulaz i počeo da viče: „Ko me je udarao?“ Tada je, prema navodima iz optužnice, Tadić izašao ispred kluba i šutnuo ga nogom u stomak.

Tadić je pao na zemlju, a prevezen je u Urgentni centar gde je utvrđeno da mu je pukla slezina i oštećena jetra. Pao je u komu iz koje se više nije budio, a preminuo je na Božić, 7. januara 2016. godine.

Upravo za ovaj zločin je danas Tadić osuđen na pet godina i šest meseci zatvora.

To nije jedini sukob Tadića sa zakonom. Naime, on je uhapšen u avgustu 2018. u kafiću „Viktori“ u Beogradu kada je policija kod njega pronašla 37 paketića sa oko 30 grama kokaina i šest paketa sa 122 grama marihuane.

Ipak, Apelacioni sud u Beogradu ukinuo je maja prošle godine prvostepenu presudu kojom su Milovan Tadić i Bojan Živanov bili osuđeni na kazne zatvora od tri i tri godine i tri meseca zatvora zbog preprodaje kokaina i naložio da im se suđenje ponovi.

Podsetimo, Tadić je uhapšen početkom februara u velikoj policijskoj akciji kao jedan od pripadnika Belivukove kriminalne grupe koja je osumnjičena za brojna krivična dela od ubistava, otmica i mučenja, do reketiranja i dilovanja droge.

Veljko Belivuk Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Kriminalna grupa tereti se za teška krivična dela, a Tadić je označen kao jedan od najbližih saradnika Velje Nevolje.

Ova grupa delovala je podinama unazad, a reč je o pripadnicima navijačke grupa Partizana „Principi“, ranije „Janjičari“.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar