Foto: Vesna Lalić

Nakon vesti da su tokom akcije vakcinisanja protiv koronavirusa u sedištu Republičkog javnog tužilaštva, vakcinu navodno primili samo pojedini tužioci, danas se oglasila republička javna tužiteljka Zagorka Dolovac.

U saopštenju se navodi da Republičko javno tužilaštvo najoštrije osuđuje „pokušaje politizacije mera medicinske zaštite javnog tužilaštva u Republici Srbiji, koje očigledno predstavljaju nastavak političkog pritiska putem daljeg nastojanja da se značaj i uloga javnog tužilaštva u našoj zemlji relativizuje i umanji“ , ali se ne demantuje da su još pre sedam dana preko reda vakcinisani „podobni“ tužioci.

Republičko javno tužilaštvo ističe da je preduzelo korake radi obezbeđenja mogućnosti dobrovoljnog vakcinisanja svih zaposlenih koje je u toku, imajući u vidu značaj javnog tužilaštva kao ključnog organa za krivično-pravnu zaštitu u našoj zemlji.

Podsećamo, portal Nova.rs objavio je da se pre sedam dana u sedištu Republičkog javnog tužilaštva odvijala akcija vakcinisanja protiv koronavirusa u kojoj su vakcinu, navodno, primili samo pojedini tužioci.

Prema rečima izvora Nova.rs, vakcinu su primili samo neki tužioci, a navodno je reč o onima koji su „podobni“ Dolovac i aktuelnoj vlasti u Srbiji. Jedan od njih je i tužilac Drugog osnovnog tužilaštva u Beogradu, dok, sa druge strane, većina drugih tužilaca nije ni znala za ovu „akciju“.

Nije bilo poznato da li je među vakcinisanima bila i Dolovčeva.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare