M.M. Foto: Privatna arhiva; shutterstock

Od početka godine u Srbiji su ubijene 23 žene što je poražavajuća statistika. Jedna od ubijenih žena je i doktorka Milena M. iz Kragujevca, koju je suprug Vladimir M. (40) ubio hicima iz pištolja.

Doktorka, koja je u Kragujevcu slovila za dobru komšinicu, koja je trbuhom za kruhom otišla u Nemačku u nameri da zaradi, ubijena je maja ove godine.

Milena je ubijena po povratku iz Nemačke, nakon što je u Srbiju došla na odmor i da vidi porodicu.

M.M. Foto: Privatna arhiva

Tragedija se dogodila oko pola četiri ujutru, u porodičnoj kući, kada je Vladimir M. iz pištolja upucao suprugu u predelu lica i vrata. Nesrećna žena upucana je na spavanju.

Milena je u nesvesnom stanju prevezena u Urgentni centar, ali je nakon nekoliko dana borbe podlegla teškim povredama koje je zadobila.

Hitna pomoć Foto:TANJUG/ MILOS MILIVOJEVIC

Osumnjičeni Vladimir je nakon stravičnog zločina pobegao, a nakon višesatne potrage je priveden.

Milena i Vladimir imaju dvoje maloletne dece, sina od osam godina i šestogodišnju ćerku.

Pročitajte još:

Ona je poslednje tri godine kao lekar radila u jednoj bolnici u Drezdenu i očekivali su papire za spajanje porodice. Kako su komšije ranije ispričale za medije, ništa nije ukazivalo na tragediju.

Vladimir i Milena delovali su kao skladni par.

„Više sam znao momka, jer je on odavde, znam celu porodicu, to su fini, kulturni ljudi. Šta se desilo, ne mogu ni da sumnjam. Znam da je žena dobra, završila je medicinu, ali ovo sad je šok za sve nas“, ispričao je komšija ranije za Nova.rs.

Sumnja se da je okidač ovog zločina bila ljubomora Vladimira.

Podsetimo, od početka godine do danas ubijene su 23 žene, što je jeziva statistika ako se uzme u obzir činjenica da je tokom cele prošle godine ubijeno njih 24.

Foto: Shutterstock

Portal Nova.rs apeluje na sve građane da ukoliko imaju saznanja da se neka žena u njihovom komšiluku trpi nasilje, to i prijave policiji.

VIDEO: 23 žene žrtve partnerskih ubistava u 2022: Kada smo oguglali na nasilje?

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar