Foto:Nemanja Jovanocić/Nova.rs

U toku noći i jutros stigle su dojave o podmetnutim bombama u sve osnovne škole van područja grada Čačka, kažu u Školskoj upravi za naš portal.

„Na teritoriji grada Čačka, u Osnovnu školu `Sveti Sava` i u međuvremenu imam informaciju da su dojave stigle i u dve srednje škole, u `Medicinsku školu` i u `Mašinsko-saobraćajnu školu`“, navode naši sagovornici.

Dojavu o podmetnutim bombama, navode dalje, dobile su sve osnovne škole na teritoriji opštine Gornji Milanovac, na teritoriji opštine Ivanjica i na teritoriji opštine Lučani.

„Svi učenici evakuisani, da se prvo vodilo računa o bezbednosti i učenika i zaposlenih, da su škole obavestile policijsku upravu, da policijska uprava sada radi svoj deo posla i da će učenici tokom dana preći na onlajn režim nastave. Onog trenutka kada škole budu pregledane, učenici će dobiti od svojih profesora i učitelja kada mogu nastaviti sa nastavom“, navode u Školskoj upravi Čačak.

Pročitajte još:

„Kako je noćas u 3:39h stigla na mejl dojava o bombi učenici su evakuisani, policija i Školska uprava obavešteni“, rečeno je portalu Nova.rs u jednoj gornjomilanovačkoj školi i dodaju:

„Čekamo specijalce koji će u toku dana izvršiti pregled škole. Danas će svi učenici matične škole biti na onlajn nastavi. Za sutra ćemo videti, obavestiću vas u toku dana kada budem imala informacije“, navode iz ove „kuće znanja“.

Roditelji kažu, da su skoro svi đaci vraćeni kućama.

„U pitanju su prva, druga i četvrta osnovna, takođe iz Takova i sa Rudnika. U strahu smo za decu“,ispričali su nam roditelji.

BONUS VIDEO: Pokušaj ubistva i bacanje bombe na kafić u Inđiji

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare