Foto: N1

Deveto izdanje festivala "Mirdita, dobar dan" zvanično je prekinuto u 18:30, pola sata nakon početka, jer je stigla dojava o postavljenoj bombi. Nakon policijskog pregleda ustanovljeno je da je dojava lažna, a posetiocima je dopušteno da se vrate na izložbu, potvrđeno je za Nova.rs.

„Evakuisaćemo objekat, 15 minuta će policija proveriti sve kao što je to u skladu sa redovnom procedurom, i nakon toga ćemo se vratiti i nadam se uživati u predstavi“, rekla je novinarima Sofija Todorović iz Inicijative mladih za ljudska prava. Festival bi zvanično trebalo da otvori predstava „Stiffler“ u 19 časova.

U dojavi koja je stigla na adresu festivala pisalo je da je postavljen hemijski uređaj, da deluje u različitim vremenskim intervalima i da se zove Klark.

Pročitajte još:

Policija je danas sat vremena pre dolaska posetilaca obavila preventivnu proveru da li je postavljena bomba.

Istovremeno se ispred Centra za kulturnu dekontaminaciju pojavila grupa onih koji protestuju zbog festivala, sa transparentom na kojem preko mape Kosova i srpskog grba piše „Nema predaje“.

Foto: N1

Njih pet-šest je pevalo i pesme koje se odnose na Kosovo, a jedan od njih je na majci nosio slovo „Z“ koje je simbol ruskog napada na Ukrajinu.

Kako javlja reporterka N1, policija ih je legitimisala i ostavila ih sa strane, motreći na njih da ne bi došlo do nekog incidenta.

BONUS VIDEO: Dojava o postavljenoj bombi u „Beograđanki“

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar