Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

U NGO Hab, u kome je otvaranjem izložbe "Sve naše suze" počeo festival "Mirdita, dobar dan", stigla je dojava da je postavljena bomba. Prostor je ispražnjen, a policijske ekipe su sa psima proverile prostor i utvrdile da bombe nema.

Organizatori festivala kažu da su očekivali ovako nešto i da je sada sve u najboljem redu.

Svetla u NGO Habu se gase, a zainteresovani će moći da posete izložbu sutra.

U pojedinim desničarskim grupama na društvenim mrežama danas se pojavila informacija da će biti dojave o bombi.

Svake godine ovaj festival prate okupljanja pripadnika desno orjentisanih organizacija i stranaka. Nekoliko sati uoči otvaranja izložbe, omladina Demokratske stranke Srbije organizovala je protestni skup pod nazivom „Mirdita, laku noć“.

PROČITAJTE JOŠ

Otvaranje je proteklo mirno.

Izložba „Sve naše suze“, kako navode organizatori, za cilj ima da povećanje društvene kohezije i razvoja.

Ovogodišnji festival “Miredita, dobar dan!” u organizaciji Inicijative mladih za ljudska prava, Građanskih Inicijativa, Foruma ZFD i organizacije Integra sa Kosova, predstavljaće spoj umetnosti, savremene kulturne scene i pokretanja važnih pitanja koja se tiču kako prošlosti tako i budućnosti u vremenima koja predstavljaju veliki izazov za kosovsko i srpsko društvo.

Posetioci će imati prilike da pogledaju izložbu do 1. juna u prostoru Endžio Hab, na adresi Dobračina 4. Ove godine festival se simbolično otvara glasovima žrtava donesenim u umetničkoj formi, jer je danas važnije nego ikada da ih čujemo, kako bismo razumeli da je mir jedina sigurna opcija za sve.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar