Dijana Hrkalović i Vladimir Đukanović
Dijana Hrkalović i Vladimir Đukanović Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs/E-Stock/Dušan Milenković

Funkcioner Srpske napredne stranke i novi advokat Dijane Hrkalović, Vladimir Đukanović, tražio je da se suđenje Hrkalovićevoj, i bivšim policijskim funkcionerima Miloradu Šušnjiću i Dejanu Milenkoviću, odloži kako bi se upoznao sa predmetom.

Đukanović se danas nije pojavio na suđenju, a Hrkalovićeva je, upitana da li je upoznata sa svim okolnostima, kratko je rekla da jeste.

Milorad Šušnjić Foto:Tanja Milovanović/Nova.rs

Inače nekadašnja državna sekretarka MUP u sud je sprovedena iz pritvora, a na suđenju se pojavila sportski odevena u farmerke i dukserici, bez šminke. Šušnjić i Milenković stigli su u sud sa slobode.

Sudija je donela odluku da se suđenje odloži za 7. april kako bi Đukanović mogao da se upozna sa spisima iz predmeta.

Dejan Milenković Foto:Tanja Milovanović/Nova.rs

Ni Šušnjić ni Milenković nisu želeli da daju izjave po izlasku iz sudnice.

Optužnim predlogom tužilaštva Hrkalović se tereti zbog dva krivična dela trgovina uticajem u produženom trajanju, zbog čega je tužilaštvo tražilo da joj sud izrekne kaznu zatvora od pet godina.

Za njene saoptuženike, bivšeg načelnika odeljenja za specijalne istražne metode Dejana Milenkovića tužilac je tražio godinu dana zatvora, a za bivšeg načelnika Policijske uprave Novi Sad Milorada Šušnjića dve godine zatvora.

Podsetimo, Dijana Hrkalović se trenutno nalazi u pritvoru, a svojevremeno je bila najbliža saradnica ministra policije, sada odbrane, Nebojše Stefanovića. Njen odlazak iz MUP 2019. godine obavijen je velom misterije i do danas nisu poznati razlozi njenog odlaska sa tako visoke funkcije.

Bonus video: Uspon i pad Dijane Hrkalović

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram