Foto:Privatna arhiva

Potresen strašnom tragedijom koja se 4. januara dogodila u Nišu, kada je vozač audija usmrtio dete (12) i Dejana Ilića (48), prethodno "divljajući" po gradu, redakciji našeg portala obratio se M. V., koji kaže da je samo dan kasnije moglo da dođe do slične nesreće u Somboru. Naime, kako M. V. tvrdi, vozač M. G. zakucao se svojim automobilom pre dve večeri u zgradu u centru Sombora, ali pukom srećom nije bilo povređenih.

Kako za naš portal objašnjava M.V., koji je insistirao da ostane anoniman, svojim očima je gledao kako je M. G. vozeći velikom brzinom uleće u Vojvođansku ulicu u Somboru, a potom se zakucava u zgradu Školske uprave u Somboru.

„To je zgrada koja se bukvalno pre nedelju dana renovirala, i gde su do pre dve nedelje bile skele. Bukvalno greota. Vozač je sa svojim ‘mercedesom’ uleteo i zakucao se u zgradu. Na tom prelazu uvek bude jako puno ljudi, to je završetak glavne ulice u Somboru, ali srećom, ovoga puta nije bilo nikoga“, kaže M. V.

Kako tvrdi M. V., vozač je, prema njegovoj proceni, sigurno vozio preko 80 kilometara na sat, i pravo je čudo da nikog nije povredio.

„Kada je on zviznuo i kada je došla policija, koja je bila totalno opuštena sa njim, ko da su sa najboljim drugom, on je dosta arogantno i samouvereno rekao ‘uradio sam najbolje što sam mogao u datoj situaciji’ i krenuo da se smeje“, prepričava naš sagovornik i dodaje da se nakon nesreće skupili svi „krimosi i mafijaši“ grada Sombora.

Foto:Privatna arhiva

Kaže i da muškarac M. G., koji je navodno upravljao vozilom, ima oko 30 godina i da, navodno, ima dosije.

„Divljao je sigurno jedno dve nedelje, već smo gledali kada će da se slupa negde da počnemo maltene da živimo normalno. Poslednjih nedelja je divljao, čula se stalno škripa guma, čim malo padne mrak“, kaže sagovornik.

Foto:Privatna arhiva

Na pitanje zašto policija nije zaustavila i kaznila ovog nesavesnog vozača, M. V. kaže da je Sombor malo i mirno mesto i policija uvek bude na nekoliko istih tačaka, gde zaustavljaju bukvalno sa radarom i lako je zaobići ta mesta.

„Bukvalno su paralelno ulice koje su dovoljno dugačke i tu je onda škripanje guma celu noć a nema policije“, kaže M. V.

Naš sagovornik je nabrojao i sedam mesta gde policija u Somboru uvek stoji, zbog čega ih je lako zaobići, a kaže i da kada promene mesto, odnosno kada imaju akciju, to u roku od pet minuta bude na vajber grupama za saobraćaj i onda ih je „smešno“ zaobići.

 

****

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare