Foto:TANJUG/ TARA RADOVANOVIC

Načelnik komunalne milicije u Beogradu Ivan Divac izjavio je da ne može da kaže da li je pet komunalnih milicajaca, koji su danas uhapšeni zbog zloupotrebe službenog položaja, ustvari uhapšeno zbog sumnje da su bili umešani u organizovanje ilegalnih žurki. Međutim, kako je dodao, sigurno je da u tako nešto "od strane rukovodstva niko nije bio umešan".

Divac je za Beogradsku hroniku izjavio da je ipak „naglo porastao“ broj otkrivenih ugostiteljskih objekata koji prave žurke u Beogradu, kada je i on lično učestvovao u noćnim patrolama komunalne milicije koje su kontrolisale sprovođenje mera, a koji pre toga nisu bili „otkriveni“.

Prema njegovim rečima, samo za dva dana vikenda sredinom februara komunalna milicija je u Beogradu otkrila 20 objekata u kojima su pravljene ilegalne žurke, koji su svi zatvoreni.

„Poslednje žurke smo našli na osnovu prijava građana. Pratimo koliko možemo i društvene mreže i objave na internetu. Naši ljudi obilaze grad, u civilu dolazimo do lokala i tako ih otkrivamo“, rekao je Divac opisujući metode otkrivanja prekršioca epidemioloških mera.

Prema njegovim rečima, zbog organizovanja ilegalnih žurki u Beogradu do sada su pokrenuta tri kirvična postupka, jedno lice je osuđeno na tri meseca zatvora, dva lica uslovnu kaznu zatvora, dok se organizator ilegalne žurke koja je nedavno „razbijena“ na Tašu nalazi u pritvoru.

Divac je naveo i da se pravna lica u takvim slučajevima kažnjavaju sa po 300.000 dinara a odgovorna lica sa po 50.000 dinara, dok se gosti za sada kažnjavaju samo ukoliko nisu nosili maske.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram