Foto: Printscreen/YouTube/Objektiv Vesti

Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu podnelo je optužni predlog protiv dvojice odgovornih za organizovanje masovne žurke u klubu "Musk" na Tašmajdanu 13. februara, na kojoj je zatečeno više od 700 gostiju i pored epidemioloških mera zabrane rada ugostiteljskih objekata posle 20 časova i masovnih okupljanja.

Optuženi su direktor firme G.M. i vlasnik L.D. za krivično delo „nepostupanje po zdravstvenim propisima za vreme epidemije“, za koje je zaprećena novčana ili kazna zatvora do tri godine.

Pročitajte još:

„Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu je dana 03.03.2021. godine podnelo Prvom osnovnom sudu u Beogradu optužni predlog protiv L. D. i G. M. zbog postojanja opravdane sumnje da su učinili krivično delo nepostupanje po zdravstvenim propisima za vreme epidemije i sudu predložilo da im izrekne kazne zatvora u trajanju od po šest meseci, a optuženom G. M. i meru bezbednosti Zabrana vršenja poziva, delatnosti i dužnosti u trajanju od 5 godina, shodno članu 85 Krivičnog zakonika“, navodi se u saopštenju tužilaštva.

Protiv F.A. koji je bio obuhvaćen krivičnom prijavom – prijavom policije – prijava je odbačena, jer nema osnova sumnje da je počinio krivično delo, kažu u tužilaštvu.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar