Policija ispred škole „Vladislav Ribnikar“ Foto:TANJUG/ SAVA RADOVANOV

Pošto je u rancu učenika 8. razreda OŠ "Vladislav Ribnikar" u Beogradu policija pronašla nož, v.d. direktora te škole Ljubomir Pjevović poslao je poruku roditeljima učenika te škole u kojoj je naveo da je današnja situacija "uznemirila sve". U poruci piše i da je, ukoliko je potrebno, i đacima i njiihovim roditeljima na raspolaganju stručna podrška.

„Danas se u školi dogodila situacija koja nas je sve uznemirila zbog pronalaska predmeta, od strane MUP-a, u rancu jednog učenika. Tim za zaštitu od diskriminacije, nasilja, zlostavljanja i zanemarivanja postupa po propisanim procedurama, uključujući aktivaciju hitnih mera koje organizuju nadležne institucije – Ministarstvo prosvete, Institut za mentalno zdravlje, Ministarstvo unutrašnjih poslova, Centar za socijalni rad, Društvo psihologa Srbije“, napisao je direktor Pjevović u poruci roditeljima, prenosi N1.

On je naveo i to da je škola u stalnom kontaktu sa Ministarstvom prosvete, ali i da su sve stručne službe na raspolaganju i đacima i njihovim roditeljima.

„Sve navedene institucije kao i naša stručna služba stoje vam na raspolaganju ukoliko je vama i vašem detetu potrebna podrška. Ukoliko primetite da je vašem detetu potrebna dodatna podrška možete se javiti u sledeće institucije: Institut za mentalno zdravlje, KBC ,,DR Dragiše Mišović“, Klinici za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu (koja je dežurna 24 sata ovog vikenda)“, navodi se u poruci.

***

BONUS VIDEO:

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar