Misterija smrti Đokića: Tela u lišću, telefoni u isto vreme ugašeni

Hronika 03. okt. 202108:10 > 08:13
Podeli:
Foto:Nova.rs

Ispunile su se najcrnje slutnje rođaka porodice Đokić, čiji su članovi, supružnici Goran (57) i Gordana (56), i njihova ćerka Lidija (25), pronađeni nedaleko od zapaljenog automobila marke "pasat", u okolini Aleksica. Slučaj potrage pun je misterija, a zasad nije poznat uzrok smrti tročlane porodice.

Posle šest dana potrage za porodicom Đokić, ostvarile su se najcrnje slutnje njihovih rođaka. Tela Gorana, Gordane i njihove ćerke Lidije pronađeni su nedaleko od spaljenog automobila u kome su poslednji put viđeni u nedelju uveče, kada ih je usnimila nadzorna kamera.

Pročitajte još:

Drama je počela u nedelju nešto posle ponoći kada se Đokićima izgubio svaki trag, kao da su u zemlju propali, kako je i sam ministar policije Aleksandar Vulin danas izjavio. Goran je vlasnik menjačnice iz Aleksinca, a po rečima njegovih rođaka, on je već ranije imao problema sa raznim mutnim tipovima, te je nekoliko puta bio na meti raznih napada.

Jednom su ga čak i fizički napali, kada su mu postavili sačekušu ispred kuće. Kako ni tu nije bilo kraj, jednog su ga čak držali na nišanu pištolja.

Tročlana porodica, za kojom je cela Srbija tragala proteklih nekoliko dana, kobne večeri vraćala se iz mesta Moravac, gde su bili na večeri kod Goranove majke, u Aleksinac, a ceo put dugačak je samo tri kilometra. Pošto se nisu javljali na telefone u ponedeljak, rodbina je krenula u potregu za njima.

Aleksinac, potraga za nestalom porodicom, policija, nestala porodica
Foto: Nova.rs

Posle mučnog i dugačkog ponedeljka, jedna o rođaka Verica Ðokić, u utorak, prijavljuje nestanak Gorana, Gordane i Lidije policiji, nakon čega kreće višednevna drama.

Signal telefona svima u isto vreme nestao

Mobilni telefoni Ðokića poslednji put bili su aktivni 26. septembra, odnosno tada je bila uključena aplikacija Vajber.

Ipak, Goranu i njegovoj ćerki Lidiji su telefoni isključeni oko 3 sata ujutru.

Ono što se, za sada, pouzdano zna i od čega će policija morati da krene jeste čuveni snimak kamere za video-nadzor sa jedne perionice automobila, kraj koje su prošli. Reč je o perionici nadomak Aleksinca, a kamera je snimila njihov „pasat“ kako prolazi drumom u nedelju u 00.10 sati.

To je poslednji trenutak kada je tročlana porodica viđena živa, a nepoznanica je šta se nakon toga desilo.

Zapaljeni „pasat“ i tela u granju

Podsetimo, rano jutros pronađen je zapaljeni „pasat“ porodice Đokić. Automobil je pronađen u delu šumi, gde se nalazi separacija za eksploataciju peska. Kako saznajemo s lica mesta, policija je blokirala put i čeka se dežurni tužilac da izvrši uviđaj.

Porodica Đokić Foto:privatna arhiva/Nova.rs

Nedugo nakon toga, pronađena su i tela nestalih, koja su bila prekrivena granjem.

Pozajmljivao novac na kamatu

Kako je naš portal ranije preneo, Goran, za kojim se tragalo, pozajmljivao je novac na kamatu, međutim, nije bio upleten ni u kakve kriminalne aktivnosti. Ono što je poznato jeste da je Đokić pozajmio sumu od 15.000 evra nepoznatom muškarcu, a nije utvrđeno da li je to povezano s nestankom porodice.

BONUS video: Okončana potraga za nestalom porodicom iz Aleksinca

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar