Nakon stravične nesreće u rudniku Soko u Sokobanji u bolnici u Aleksincu zbrinuto je 20 rudara, od kojih je jedan zbog težine povreda prebačen u niški Klinički centar, a 19 je zadržano na lečenju.

Vršilac dužnosti direktora aleksinačke bolnice Goran Vidić rekao je za Novu.rs da ni jedan rudar nije životno ugrožen, ali su u stanju šoka jer su izgubili kolege i prijatelje.

„Rudar koji je upućen u Niš zadobio trovanje gasom, a prema našim informacijama ekpe Hitne pomoći su dva rudara direktno iz rudnika prebacila u Ni. Od 19 pacijenata koji su kod nas dvojica imaju prelome ruku, ali ne zahtevaju operativno lečenje. Ostali su sa lakšim povredama. Udahnuli su gas mestan, a nakon toga su zadobili nagnječne povrede usled obrušavanja dela rudnika“, izjavio je Vidić.

On je rekao da će rudari biti zadržani najmanje 24 časa na bolničkom lečenju. Vidić je kazao da ne očekuju prijem novih povređenih jer je operacija spašavanja u rudniku završena. Kako je kazao broj preminulih je osam, kao što je i jutros rano saopšteno.

BONUS VIDEO: Potresni snimci ispred rudnika