Ilustracija Foto: TANJUG / UPRAVA CARINA

Tivatska policija uhapsila je muškarce iz Srbije čiji su inicijali P.Z. (35) i A.D. (20) zbog sumnje da su počinili krivično delo neovlaštena proizvodnja, držanje i promet droge, saopšteno je iz crnogorske Uprave policije.

U saopštenju je navedeno da je policija kontrolom vozila u vlasništvu P.Z. u naselju Donji Kalimanj, u Tivtu, pronašla šest PVC pakovanja kokaina i dva marihuane, za koje se sumnja da su pripremljeni za uličnu distribuciju.

Prema naredbi Višeg suda u Podgorici, u Tivtu su pretreseni stan i druge prostorije koje P.Z. koristi, a u kojim je pronađeno još sedam PVC pakovanja marihuane i jedno kokaina. Pronađeno je 1.235 evra za koje se sumnja da su pribavljeni prodajom droge, dva laptopa i sredstvo komunikacije, koji će biti predmet daljih provera i veštačenja – navedeno je u saopštenju.

P.Z. je uhapšen zbog sumnje da je izvršio krivično delo neovlaštena proizvodnja, držanje i promet droge i uz krivičnu prijavu sproveden na dalju nadležnost višem državnom tužiocu u Podgorici, koji mu je odredio zadržavanje, nakon čega je sproveden na saslušanje kod sudije za istragu Višeg suda. Tivatska policija je u mjestu Donje Seljanovo kontrolisala putničko motorno vozilo kojim je upravljao A.D, koji je, nakon što su ga policijski službenici zaustavili, pobegao prema obali mora.

U saopštenju je navedeno da je A.D. prilikom izlaska iz vozila bacio tri kesice kokaina i jednu kesicu marihuane. Intervencijom policijskih službenika, A.D. je uhapšen i kod njega su pronađena oko četiri grama marihuane, koja je bila upakovana i pripremljena za dalju uličnu distribuciju.

Prema naredbi Višeg suda u Podgorici, pretreseni su stan i druge prostorije koje u Tivtu koristi osumnjičeni A.D. gdje je pronađeno još 46,1 gram kokaina, koji je bio upakovan i pripremljen za uličnu prodaju u 50 PVC kesica. Osim toga, pronađena su četiri PVC pakovanja marihuane, 270 evra i tri ručna časovnika za koje se sumnja da su pribavljeni prodajom droge, kao i sredstvo komunikacije.

“ Pronađeni predmeti biće upućeni na veštačenje i dalje provere. Od osumnjičenog je oduzeto i vozilo koje je koristio prilikom ulične prodaje droge „, navedeno je u saopštenju. A.D. je uz krivičnu prijavu priveden višem državnom tužiocu u Podgorici.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar