Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Nekadašnja državna sekretarka Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Dijana Hrkalović susreće se sa optužbama za trgovinu uticajem, a u optužnici koju je Tužilaštvo za organizovani kriminal (TOK) podiglo protiv nje pominje se i ubijeni advokat Dragoslav Miša Ognjanović. U optužnici su citirani presretnuti razgovori koje je Ognjanović vodio sa ubijenim Dragoslavom Miloradovićem, kumom Luke Bojovića, u kojima se pojavljuje upravo Hrkalovićeva.

Kako se navodi u optužnici, Hrkalovićeva je od februara 2017. do marta 2018. koristila svoj službeni položaj i izdavala nezakonite naloge Dejanu Milenkoviću, načelniku Službe za specijalne istražne metode. Prema tvrdnjama tužilaštva, na listi naloga bilo je i to da se izveštaji sa telefona uhapšenog vođe navijača Veljka Belivuka kasnije dostave tužilaštvu, ali i da se nezakonito prisluškuje Darko Elez, koji se osuđivan za organizovani kriminal.

Foto: N1

Između ostalog, u optužnici su citirani i presretnuti razgovori između ubijenog advokata Miše Ognjanovića i Dragoslava Miloradovića, kuma Luke Bojovića, a u kojima govore da se nekadašnje sekretarka MUP viđala s Elezom.

„Milenković je Dijanu obavestio da se na audio i video materijalu nastalom u restoranu „Pica bar“ u Mutapovoj ulici u Beogradu, primenom posebnih dokaznih radnji prema Dragoslavu Miloradoviću iz Beograda, dana 17.05.2018., u razgovoru sa ubijenim advokatom Dragoslavom Ognjanovićem iz Beograda, nalazi i deo u kome Ognjanović govori Miloradoviću: „da se Hrkalović sastaje sa Darkom Elezom“. U razgovoru se pominje „Velja i njena igranka, da je ostalo dva od sedam mesta, da je ona radila na tome a da sto advokata to nije moglo“ „, piše u optužnici, ali nije poznato na šta se aludira.

Foto:Tužilaštvo Bosne i Hercegovine

Reč je o audio i video materijalu sačinjenom u pomenutog lokalu, a prema tvrdnjama tužilaštva, nekadašnja državna sekretarka MUP je naložila Milenkoviću da se uklone snimci na kojima pomenuti sagovornici (Ognjanović i Miloradović) govore o njoj u negativnom kontekstu. Oni tom prilikom komentarišu njeno navodno nedolično ponašanje intimne prirode, te da ona ima „psihoze“ i da je „drži Slinavi“.

Pročitajte još:

Reč je o uklonjenom materijalu od 39 minuta i 22 sekunde, a inače, Miloradović, koji je likvidiran pre nekoliko godina, je kum nekadašnjeg pripadnika „zemunskog klana“ Luke Bojovića, koji izdržava kaznu zatvora u Španiji.

Sa druge strane, advokat Ognjanović, čija likvidacija do danas nije rasvetljena, bio je advokat porodice Bojović, ali i Miloradovića. Inače, Miloradović je ubijen samo 12 dana posle razgovora koji je citiran u optužnici, dok je Ognjanović ubijen mesec i po dana kasnije, tačnije u julu 2018. godine.

Podsetimo, Dijana Hrkalović se trenutno nalazi u pritvoru, a svojevremeno je bila najbliža saradnica ministra policije, sada odbrane, Nebojše Stefanovića. Njen odlazak iz MUP 2019. godine obavijen je velom misterije i do danas nisu poznati razlozi njenog odlaska sa tako visoke funkcije.

BONUS video: Uspon i pad Dijane Hrkalović

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare