Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Dijana Hrkalović, bivša državna sekretarka u MUP vraćena je večeras u pritvor u Centralni zatvor a organi reda lišili su je slobode dok je kupovala namirnice u lokalnoj prodavnici.

Kako saznajemo, Hrkalović je sišla ispred zgrade u kojoj živi, kako bi pazarila u prodavnici, ali su joj tada prišli pripadnici policije, koji su je, po rešenju Specijalnog suda, vratili ponovo u pritvor.

Inače, Specijalni sud odredio je Hrkalović pritvor zbog opasnosti od bekstva i zbog opasnosti od uticaja na svedoke.

Prethodno, Apelacioni sud u Beogradu ukinuo je rešenje Specijalnog suda kojim je 10. decembra ukinut pritvor Hrkalović i naložio da se ponovo razmotri predlog tužioca za određivanje pritvora zbog opasnosti od bekstva.

„Osnovano se izjavljenom žalbom Tužilaštva za organizovani kriminal ukazuje da je prvostepeni sud pogrešno zaključio da okolnosti koje je naveo tužilac u predlogu nemaju značaj za produženje pritvora, po zakonskom osnovu koji se odnosi na opasnost od bekstva“, rekla je danas za Tanjug portparol suda Mirjana Piljić.

Hrkalović je nešto manje od dva meseca bila u pritvoru Okružnog zatvora u Beogradu, od hapšenja 15. decembra.

Tužilaštvo je tog dana tražilo od suda da joj produži pritvor po dva nova osnova – zbog postojanja opasnosti od bekstva i uticaja na saučesnike, ali sud nije usvojio.

BONUS VIDEO: Uhapšen osumnjičeni iz Leskovca zbog posedovanja 50kg marihuane

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare