Foto: Aleksandra Petrović/Nova.rs

Supružnici Jordan (63) i Dragica Aksentijević (56) pronađeni su mrtvi u porodičnoj kući u naselju Kozujevo u Kragujevcu. Sumnja se da je Jordan svoju suprugu Dragicu ubio sa više uboda nožem po vratu i leđima, a nakon toga izvršio samoubistvo.

Prema svedočenju komšija, mrtve roditelje pronašao je mlađi sin kasno sinoć i odmah prijavio policiji. Ovaj stravičan zločin, u kojem je kako se sumnja, Jordan nožem iskasapio suprugu Dragicu, a potom sebi prerezao vrat, uznemirio je komšije, koji za naš portal navode da su predosećali da će se ovako nešto i dogoditi. Prva komšinica za portal Nova.rs kaže, da je Jordan često bio nasilan prema supruzi, da joj je upućivao pretnje da će je ubiti i da je bila žrtva fizičkog i psihičkog maltretiranja. Prema njenim tvrdnjama, nesrećna žena je godinama trpela porodično nasilje, ali Jordan nikada nije uhapšen zbog toga.

„Viđali smo često policijsku patrolu ispred njihove kuće. Ona je nesrećnica prijavljivala nasilje, ali se Jordan uvek vraćao i bio još gori“, kaže komšinica, dodajući da se iz njihove kuće često čula svađa i galama.

Ona za naš portal potvrđuje da ih je kasno sinoć pronašao sin, ali pretpostavlja da se zločin dogodio mnogo ranije, jer ih nije videla tokom celog dana.

Prema nezvaničnim informacijama koje smo saznali od komšija, ubijena Dragica je pre dve godine, zbog porodičnog nasilja jedno vreme boravila u sigurnoj kući, ali im nije poznato zbog čega se vratila da ponovo živi sa nasilnikom.

Foto: Aleksandra Petrović/Nova.rs

Jordan bio u zavadi sa celim komšilukom 

Za Jordana u naselju Kozujevo niko nema reči hvale. Kažu da je bio nasilan i agresivan prema komšijama, navodeći da ni sa kim nije razgovarao. Užasnuti zločinom koji se dogodio, meštani Kozujeva za naš portal navode da je Jordan fizički maltretirao i svoju snajku, pa je porodičnu kuću nedavno napustio stariji sin sa suprugom i detetom. Komšije navode da su Aksentijevići bili zatvoreni i izolovani, ali da su uglavnom svi svedočili nasilnim ispadima koje je Jordan ispoljavao prema ukućanima i celoj ulici. Pretpostavljaju da je ljubomora uzrok njegovog nasilničkog ponašanja prema supruzi, jer kako tvrde nije bio sklon alkoholu, pa ne mogu njegovu agresiju da povežu sa alkoholizmom. Jordan i Dragica su nekadašnji radnici fabrike „Zastava“, ali komšije ne mogu sa sigurnošču da tvrde čime su se bavili posle gubitka posla u fabrici. Za Dragicu kažu da su je često viđali da na zelenoj pijaci prodaje povrće koje je uzgajala u bašti. Istraga o ovom ubistvu i samoubistvu je u toku.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare