Foto: BalkansCat/Shutterstock, sanjaradivojevic/Shutterstock

Prema pisanju crnogorske štampe, u Hrvatskoj na ostrvu Pag ubijena je osoba sa inicijalima G.V. Kako pojedini mediji navode reč je o Goranu Vlaoviću (38), za koga se tvrdi da je bio član škaljarskog klana. Njega je jutros u popularnom klubu na ostrvu ubio državljanin Srbije.

Prema policijskim izvorima, Goran Vlaović slovi za bliskog člana “škaljarskog klana”.

PROČITAJTE JOŠ:

On je 2014. godine proglašen krivim zbog krivičnog dela pomoć učiniocu posle izvršenog krivičnog dela ubistva vođe navijača „Delija“ Marka P. Vesnića iz Beograda i ranjavanja Ivana Markovića u Igalu, koje se dogodilo 24. jula 2009. godine.

Za to delo dobio je uslovnu kaznu zatvora.

Prvooptuženi u tom slučaju bio je  Duško Roganović. On je pravnosnažno osuđen na osam godina zatvora .

Nakon odslužene kazne, Roganović je izašao iz zatvora 27. januara 2016. godine.

Podsetimo, godinu dana kasnije, u stravičnoj ekspolziji koja se dogodila u blizini autobuske stanice u Herceg Novom, on je ostao bez obe noge.

Roganović, koji se u policijskim evidencijama vodi kao član takozvanog kavačkog klana, u trenutku razorne ekspolzije bio je za volanom „Golfa 5“, kada je, po svemu sudeći, pritisnut taster, nakon čega je nastao pravi haos.

Obračun Srbina i Crnogorca: Ubistvo „škaljarca“

Kako su javili hrvatski i crnogorski mediji, Goran Vlaović je ubijen jutros oko šest sati na ostrvu Pag ispred jednog popularnog kluba, kada je ranjen hicem iz vatrenog oružja.

Foto: TANJUG/ FOTO HINA/ ZVONKO KUCELIN

„Oko 6 sati primili smo dojavu kako je u Kolanjskom Gajcu na Pagu jedna osoba ranjena iz vatrenog oružja. Na mesto događaja su upućeni policijski službenici te je ubrzo privedena osoba koja se dovodi u vezu s navedenim događajem. Ranjeni muškarac je u vozilu Hitne na putu prema bolnici preminuo. Na mestu događaja provodi se uviđaj i kriminalističko istraživanje kako bi se utvrdile sve činjenice i okolnosti događaja“, objavila je policija.

Do pucnjave je došlo dok je u klubu još bilo ljudi, koji su u šoku svedočili ovom strašnom događaju. Jedan od očevidaca vikao je: “U glavu mu je pucao!”.

Pojedini su telefonom snimali pokušaj gostiju da mu spasu život.

Na snimcima, koji su navodno nastali ispred tog kluba, a koje su objavili pojedini hrvatski mediji, vidi se kako više osoba pokušava da reanimira Vlaovića koji leži dok mu je glava u lokvi krvi. On je preminuo na putu do bolnice.

Načelnik policijske stanice Željko Blaić rekao je da u ovom trenutku ne može da odgovori da li je reč o naručenom ubistvu, preneo je Zadarski.hr.

On je potvrdio da je priveden državljanin Srbije, ali nije želeo da otkrije da li je osumnjičeni od ranije poznat policiji. Blaić je istakao da je hrvatska policija u kontaktu sa kolegama iz regiona.

Motiv ubistva za sada nije poznat. Sumnja se da se radi o mafijaškoj lividaciji, jer je ubistvo odrađeno profesionalno.

BONUS VIDEO: Pucnjava u Zemunu – ispaljeno više hitaca iz vozila u pokretu

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare