Foto: Ljubica Sokić/Nova.rs

Motociklista je teško povređen kada je, kako navodi preduzeće "Infrastrukra železnice Srbije", podleteo pod voz na pružnom prelazu kod železničke stanice Čačak. Iz tog preduzeća navode da su branici u trenutku prelaska bili spušteni. Vozač motocikla je prevezen u bolnicu.

Iz Železnica se navodi da je u 10.45 sati, u železničkoj stanici Čačak, na putnom prelazu koji je obezbeđen rampama i vertikalnom drumskom signalizacijom, motociklista teže povređen, kada je pokušavajući da se provuče pored spuštenih branika podleteo pod putnički voz.

„Putni prelaz u trenutku nesreće bio je ispravan, redovno je funkcionisao i branici su bili spušteni“, naglašavaju iz „Infrastrukture železnice Srbije“.

Foto: Ljubica Sokić/Nova.rs

Kako navode, na mesto udesa izašli su Hitna pomoć, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, kao i komisija tog preduzeća za vanredne događaje.

Prema informacijama kojima raspolaže „Infrastruktura železnice Srbije“, vozač mopeda je sa mesta udesa odveden u bolnicu u svesnom stanju i sa težim povredama. Smešten je na odeljenje intenzivne nege i njegovo stanje je stabilno.

„Ovo je još jedna u nizu nesreća koje se događaju na putnim prelazima u situaciji kada neodgovorni i nepažljivi učesnici u drumskom saobraćaju pokušavaju da pređu preko pruge u situaciji kada su branici spušteni i nailazi voz. Ovakve nesreće gotovo se po pravilu tragično završavaju“, kažu iz „Infrastrukture železnice Srbije“.

Iz tog preduzeća ponovo upozoravaju i apeluju da se poštuju saobraćajni propisi i signalizacija, posebno na putnim prelazima, kao i da se vozači drumskim vozila u saobraćaju ponašaju odgovorno, pažljivo i savesno prema sebi i drugima.

„Samo na taj način mogu se sprečiti ovakve nesreće i sačuvati ljudski životi“, poručuju iz „Infrastrukture železnice Srbije“.

Bonus video: Nesreća u Pirotu – poginuo vozač kombija

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar