Foto: EPA/VICTOR LOPEZ

Španska policija objavila je nove detalje akcije, u kojoj je krajem oktobra u Galiciji, zaplenjeno više od pola tone kokaina i uhapšeno dvoje Srba, povezanih sa Balkanskim kartelom.

Policija je tom prilikom privela N. D. (37) i P. P. (36), a zajedno sa njima uhapšeno je i nekoliko pripadnika narko-bande „Poslastičari“.

Osumnjičeni narko-dileri raskrinkani su zahvaljujući agentu DEA (Američke agencije za borbu protiv nakrotika), koji je bio infiltriran u kriminalnu grupu.

List El Correo Gallego otkrio je kako se odvijala ova tajna operacija.

Naime, agenti ECO-a i UCO-a zajedno sa agentima Grupe za brzu intervenciju uleteli su u beli „bmw“ u kojem su putovala dvojica državljana Srbije. Jedan nije stigao ni da reaguje na upad, dok je drugi pokušao da pruži otpor ali je odmah savladan.

Unutar brvnare, četvorica pripadnika Poslastičara mirno su, okruženi drogom, čekali Srbe. Pojedini paketi su na sebi imali grb Mančester junajteda. Bilo je spremno i šlep vozilo i automobil, u kojima su napravljene tajne pregrade za skladištenje…

Kada su agenti ušli, niko od kriminalaca nije mogao da reaguje. Operacija je bila savršena i sve je završeno u kratkom roku. Od tog trenutka svi se pitaju ko ih je izdao. I sve su oči uprte u DEA.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar