Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Očigledno iznenađen krivičnom prijavom i istragom tužilaštva zbog raspirivanja mržnje, Apatinac Stanislav Gašić, koji se "proslavio" na snimku iživljavanja i pretnji migrantima, naknadno je izjavio da nije desničar, već je samo "pogrešno protumačen".

Snimak na kojima im psuje „majku talibansku“ i primorava ih da napuste Apatin, Gašiću, međutim nije prvi „video uradak“ ove vrste, a njegov angažman u opskurnoj desničarskoj organizaciji Narodna patrola, poznatoj po maltretiranju i progonu migranata širom Srbije, ovekovečen je i fotografijama.

Gašić je 26. septembra bio i „konferansije“ ove organizacije u Apatinu, gde je kao specijalni gost najavljen i Damjan Knežević, osnivač Narodnih patrola i bivši Zavetnik, poznat i kao organizator Vidovdanskog protesta 2018. ali i potpisivanja peticija kojima se zabranjuje rad nevladinih organizacija koje se finansiraju iz inostranstva – po uzoru na zakon koji je doneo ruski predsednik Vladimir Putin.

Posted by Српска Тробојка. on Субота, 26. септембар 2020.

„Sastali smo se da sprečimo to (dolazak migranata). Ko zna šta su, ko su i šta su radili pre toga. To nikoga ne interesuje, bitno je samo da ih nama navuku. Mi smo narod koji neće strance. Mi smo pitom narod ovde u Vojvodini, ne diramo nikoga, al to su divljaci. Nama divljaci ne trebaju ovde“, objasnio je Gašić na pomenutom skupu.

Da mu desničarske ideje nisu strane Gašić je potvrdio i autfitom. Na većini snimaka i fotografija ovaj „pitomi Vojvođanin“ je obučen u majicu „Srpske časti“, još jedne opskurne organizacije poznate po nacionalističkim ispadima.

Prvi čovek ove organizacije Bojan Stojković iz Niša, kog su i inostrani mediji 2017. povezivali sa formiranjem paravojske u Republici Srpskoj, poznat je i po upadu u niški Medija centar i nasilno sprečili održavanje projekcije dokumentarnog filma „Albanke su naše sestre“.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar