Foto: Nova.rs

Televizijski voditelj Dejan Anđus, koji je optužen da je od biznismena Milojice M. pokušao da iznudi 30.000 evra, oslobođen je danas u Višem sudu u Beogradu ovih optužbi.

Tokom izricanja presude, sudija je istakla da tokom postupka nije dokazano da je voditelj izvršio krivično delo za koje se tereti.

Sudija je istakla da se presuda pre svega bazire na iskazu oštećenog Milojice M. koji je i sam tokom suđenja rekao da je imao dogovor za Anđusom, rekavši da ga je prijavio jer je osetio neku vrstu straha zbog izjava koje je novinar iznosio u svojim emisijama, kao i porukama koje je od njega dobijao.

Podsetimo, voditelj se teretio, kako su mediji tada navodili, da je žrtvi iznude pomogao da ugovori izvesni posao tako što ga je upoznao sa potencijalnim poslovnim partnerima. Nakon uspešno sklopljenog dogovora, Anđus je zahtevao da mu se isplati višemilionska suma na ime posredovanja iako o tome nije postojao nikakav prethodni dogovor. Anđus je zbog ovoga uhapšen juna 2017. godine, a u pritvoru je proveo više od mesec dana, nakon čega je, avgusta pušten da se brani sa slobode.

Ipak, nakon izlaska iz pritvora, povukao se u medijsku ilegalu i od tada se slabo oglašavao u medijima. U više navrata isticao je da mu je afera „napakovana“, a tokom iznošenja završnih reči istakao je da iza svega stoji predsednik Aleksandar Vučić.

Tako je prilikom iznošenja završne reči rekao da je 30 godina unazad bio prijatelj sa Vučićem, ali i da je „kriv jer je u svojim emisijama očigledno zašao u političke i opozicione vode i kritikovao“.

„Milojica je ovo uradio po naredbi Vučića. Očekujem oslobađajuću presudu, ukoliko se desi nepravda biću prinuđen da izađem u javnost i ispričam sve detalje ove farse”, rekao je tada Anđus.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare