Ni posle dvadeset dana od tragične nesreće u rudniku "Soko" u Sokobanji još uvek nije poznat uzrok nesreće, koja je dovela do pogibije osmorice rudara, kao ni to da li je tragedija posledica ljudske greške. Porodice nastradalih rudara pitaju se da li je nesreća mogla da se izbegne i da li će neko odgovarati za to što su ostali bez svojih najmilijih. Jedna od njih je i Sanja Trivunac, supruga tragično nastradalog Nenada Trivunca (37) iz aleksinačkog sela Subotinca, koja je neutešna.

„Dolaze rođaci i prijatelji, ali oni gore koji treba da se jave, niko ništa, niti nas ko pita kako smo. Ne znam šta se desilo i kako se desilo. Kolege kažu da ima dosta ljudskog faktora i da se znalo odranije da će da se desi nesreća, da se ne ide tamo gde se išlo. Zašto su ćutali, zašto su čekali, da li su čekali da se nešto desi, da neko strada, zaista ne znam“, rekla je Sanja Trivunac.

Među dvanaestoro dece koja su ostala bez očeva nakon nesreće u rudniku „Soko“ su i ćerke Nenada Trivunca. Starija ima osam, a mlađa četiri godine.

Foto: Miljana Isailović/Nova.rs

„Deci nisam rekla ništa direktno, rekla sam im da je tata daleko. Pitaju svakoga dana kada će da dođe, kada će se da se vrati. Ova starija se dosta povukla u sebe. Mala je još mala i ne shvata šta se dogodilo, ali fali im, baš im fali“, rekla je Sanja.

Prema njenim rečima, od države i firme su dobili obećanu pomoć, ali im ta pomoć sada ništa ne vredi, niti će promeniti situaciju u kojoj su se našle porodice, niti će im ublažiti bol.

Nenad Trivunac radio je u rudniku desetak godina, a u rudniku je radio i njegov rođeni brat, koji srećom nije bio u istoj smeni. Nesrećna žena je za pogibiju supruga saznala od jetrve, odnosno supruge Nenadovog rođenog brata.

„Ispratila sam ga na posao, poljubio me je kao i uvek, decu je ljubio hiljadu puta. Ceo dan smo bili zajedno, nikad nam lepše nije bilo, bio je dan za pamćenje. Čudili smo se i on i ja kako smo srećni, kako su nam deca lepa i srećna, a sad ga nema“, rekla je Sanja neposredno nakon što se tragedija dogodila.

Sanja Trivunac Foto: Miljana Isailović/Nova.rs

Porodica i prijatelji nesrećnog rudara imaju samo reči hvale za porodicu Trivunac. Kazali su da je mladi rudar bio vredan, pošten, dobar suprug i otac. Radio je ranije dugo u Subotincu u radnji za proizvodnji pogrebne opreme, a onda je prešao da u rudnik zbog bolje plate.

Foto: Miljana Isailović/Nova.rs

Radili su puno i on i supruga, ona radi kao medicinska sestra. Kupili kuću u selu da bi imali sopstveni dom. Kuću su proteklih godina kompletno sredili, uveli grejanje, stavili novu stolariju. Sad kada je trebalo da uživaju sa decom, dogodila se tragedija.

Bonus video: Nova.rs ispred rudnika „Soko“ 

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar