Prvoslav Davinić Foto:Dragan Mujan/Nova.rs

Bivši ministar odbrane Srbije i Crne Gore Prvoslav Davinić izjavio je danas da veruje da će kosovski Albanci optuženi u Specijalnom sudu u Hagu za ratne zločine tokom sukoba na Kosovu "dobiti odgovarajuće presude koje neće biti beznačajne".

Davinić je za TV Hepi izjavio da će „očekivanje presuda potrajati nekoliko godina“, a da je za nas najbolje da za to vreme „sednemo i počnemo duboko da razmišljamo šta je za nas prihvatljivo a šta nije“, u vezi razgovora sa Prištinom.

On je rekao da se u razgovorima Beograda i Prištine svih prethodnih godina očekivalo da „svaka stana mora nešto da dobije a nešto da izgubi“, a da smo sada došli do toga „da se određuje ko koliko dobija, a ko koliko gubi“.

Davinić je kazao da očekuje da administracija novoizabranog američkog predsednika Džozefa Bajdena bude usmerena na ekonomske projekte i ulaganja u Srbiju, kao i na Kosovu, i da će se na taj način stvoriti atmosfera „da može da se kaže, rešili smo ekonomske probleme, hajde da sad rešimo i ta politička pitanja“.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar