Foto:Tužilaštvo Bosne i Hercegovine

Optuženi Darko Elez (41) u celosti je priznao krivicu za krivična dela za koja ga tereti optužnica u predmetu kodnog imena "Lutka", saopštilo je Tužilaštvo BiH.

Za optuženog je predložena kazna od 15 godina zatvora, kao najstrožija kazna u okviru sporazumnog priznanja krivice za organizovani kriminal u istoriji Tužilaštva i Suda BiH, prenosi Klix.ba.

U skladu sa sporazumom, od optuženog će se oduzeti nezakonita imovinska korist stečena izvršenjem krivičnih dela.

Sporazumnim priznanjem, optuženi se odrekao prava na suđenje i prava na žalbu na presudu koju mu na osnovu sporazuma izrekne Sud BiH, kao i pristao na saradnju sa tužilačkim institucijama BiH i Srbije, u rasvetljavanju teških krivičnih dela.

Sud BiH je nakon razmatranja prihvatio sporazum i osudio optuženog na kaznu zatvora u trajanju od 15 godina, čime je predmet “Lutka” u potpunosti pravosnažno okončan.

Optužnica protiv Eleza u predmetu „Lutka“ potvrđena je još u septembru 2013. godine. Elez je 3. marta izručen iz Srbije, gde je živio nakon što je tamo izdržao zatvorsku kaznu.

Optužnica iz slučaja „Lutka“ tereti Eleza za organizovani kriminal u vezi s više teških krivičnih dela, među kojima su teška ubistva, pokušaj ubistva i pljačke transporta novca, počinjena od 2005. do 2009. godine.

BONUS VIDEO: Uhapšena jedna osoba zbog razbojništva

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar