Foto:Google maps/Nova.rs

Uroš Davidović, pronađen je mrtav u utorak u Novom Sadu u Jiričekovoj ulici 5c, na trećem spratu zgrade. Telo starijeg čoveka u fazi raspadanja pronašla je policija nakon što su komšije prijavile nesnosan smrad. U stanu je zatečen sin pokojnika koji je danima živeo u stanu sa očevim lešom.

Kako za Nova.rs svedoči nekadašnji upravnik ove zgrade Dragoljub Međedović, pokojnika, njegovu suprugu i sina pamti kao porodicu sa nekim nedostacima.

„Žena pokojnika se na momente gubila, odlazila iz stana i dolazila, na kraju je preminula. Imaju samo tog jednog sina, jedinca, koji je inače u nekoj socijalnoj ustanovi. Još ne mogu da poverujem da je danima sedeo pored mrtvog oca u stanu“, navodi Međedović za naš portal.

Kako dodaje, preminuli Uroš je sa svima normalno komunicirao od komšija, ali nikada nije otvarao vrata svog stana.

„Nakon što su im zbog neizmirenih obaveza isključili struju, pokojnik je pušio i kuvao kafu u suterenu zgrade, u prostorijama vodomera. Postojala je opasnost da će zapaliti zgradu jer je pikavce gasio i zabadao u letve koje su se tu nalazile. Skrenuo sam mu pažnju da tamo više ne ide, ali je on na svoju ruku sproveo struju iz tog suterena do svog stana. Tolerisao sam to jer mi je to bilo bezbednije nego da zapali zgradu“, navodi naš sagovornik i dodaje da su komšinica koja živi ispod preminulog i on kupili stojeću kadu za Uroša i njegovog sina kako bi im malo olakšali život.

Takođe, on dodaje i da je preminulog Uroša često tražila policija zbog dugogodišnjih neizmirenih računa, kao i da on nikada nikome nije otvarao vrata.

Pročitajte još:

Kako Dragoljub dalje svedoči, komšije su mu se požalile da se danima oseća nesnosan miris po zgradi, ali da su svi mislili da neprijatan miris dolazi iz lift kućice.

„Kada su otkrili da taj smrad zapravo dolazi sa trećeg sprata, odnosno iz stana Davidovića, pozvali su bravara. Čovek je taman krenuo da otvara vrata kada je Urošev sin otvorio sa druge strane“, kaže sagovornik i dodaje da je tada otkriveno šta se desilo.

Kako kaže naš sagovornik, Urošev sin iako ima neki psihički poremećaj, u stanu pored mrtvog oca sedeo je jer mu nije bila isplaćena socijalna pomoć, pa je valjda čekao da mu legne novac kako bi ga sahranio.

Policija je zapečatila stan, a na vratima stoji natpis da je zabranjeno uklanjanje pečata. Više informacija o ovom događaju znaće se nakon istrage i obdukcije tela, ali prema prvim indicijama najverovatnije se radi o prirodnoj smrti.

VIDEO: Zgrada u Nišu ispred koje je pronađen mrtav tinejdžer

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar